Groene Ster start Heerlens kampioenschap met ruime zege

Groene Ster is de jaarlijkse oefenreeks in het kader van het Kampioenschap van Heerlen voortvarend van start gegaan. Op bezoek bij eersteklasser Bekkerveld werd afgelopen zaterdag met flinke cijfers gewonnen: 2-7.

Zowel Bekkerveld als Groene Ster acteren over een dikke week in de grote landelijke TOTO KNVB beker. Reden om het onderlinge treffen naar voren te halen en als openingswedstrijd in het programma van het Kampioenschap van Heerlen te zetten. Een nog niet op oorlogssterkte zijnde Bekkerveld moest vanaf de aftrap met de rug tegen muur. Groene Ster maakte de dienst uit en speelde in de eerste helft in een hoog tempo. Al na zeven minuten zorgde de mee naar voren gekomen verdediger Kevin Werker voor de 0-1 voorsprong. De voortdurende dreiging van Groene Ster leverde veel vrije trappen op, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft liep Groene Ster uit naar een 0-4 voorsprong. Chefrino Eind liet de 0-2 aantekenen waarna opnieuw een verdediger, dit keer Danny Stassar, scoorde uit een vrije trap (0-3). Op slag van rust toonde Chefrino Eind zich wederom doeltreffend na goed voorbereidend werk van Mo Kourouma: 0-4.

Na de pauze scoorde Bekkerveld snel 1-4 via Senne Thijssen. Het tempo leek even uit de wedstrijd te geraken totdat nieuwkomer Thom Vluggen zijn visitekaartje afgaf en tegen zijn oude club in vijf minuten twee fraaie treffers liet aantekenen (1-5 en 1-6). Hierna wisselde de technische staf volop en maakte ook de afgelopen week aangetrokken Nathan Rutjes zijn debuut voor Groene Ster. De oud Roda-speler toonde meteen diepgang en scoorde na een fraaie combinatie met Chefrino Eind de 1-7. De cultheld moest na het eindsignaal van de wedstrijd verzorgd worden aan een open wenkbrauw die na afloop van het duel bij de Eerste Hulp werd gehecht. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Bekkerveld. Randy Quaedvlieg krulde een vrije trap fraai in de driehoek achter de debuterende nieuwe Groene Ster-doelman Tim van Renselaar. De eindstand van een verder eenzijdig duel werd daarmee op 2-7 gezet.

In de aanloop naar de KNVB bekerstrijd tegen tweededivisionist FC Lienden op woensdag 22 augustus (20.00 uur) opnieuw een nuttige oefenwedstrijd voor de selectie van Maurice Verbunt en Remo Gielkens. Aanstaande dinsdag komt in het kader van het Kampioenschap van Heerlen het naar de eerste klasse gedegradeerde EHC/Heuts op bezoek bij Groene Ster. Opnieuw een interessante oefenpot, aftrap in sportpark Pronsebroek is om 19.30 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *