Groene Ster te sterk voor EHC/Heuts

Afgelopen dinsdagavond wist Groene Ster ook het tweede duel in het Kampioenschap van Heerlen in winst om te zetten door buurman EHC/Heuts in een Heerlense oefenderby met 2-0 te verslaan. Beide treffers werden verdeeld over de twee helften en kwamen op naam van Dylan Zwartjes en Chefrino Eind.

Na de eerdere zevenklapper tegen Bekkerveld boekte Groene Ster op eigen bodem tegen eersteklasser EHC/Heuts een solide zege, die weliswaar niet zonder moeite tot stand kwam. De equipe van Maurice Verbunt en Remo Gielkens plaatste zich daarmee voor de finalewedstrijden welke op zondag 26 augustus, een week voor de competitiestart in Vlissingen, worden gespeeld op de velden van naaste buur NEC’92.

In het kader van het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen troffen Groene Ster en EHC/Heuts elkaar voor het laatst op 3 augustus 2015. De Hoensbroekenaren gaven na die wedstrijd geen vervolg meer aan het traditionele voorbereidingstoernooi en ook de twee voorbije seizoenen liet EHC/Heuts verstek gaan. Dinsdagavond stond de hernieuwde ontmoeting weer op de agenda en kon Groene Ster-trainer Maurice Verbunt verder sleutelen aan vastigheden in de ploeg, die over een week in de TOTO KNVB beker tegen FC Lienden er zal moeten staan. Groene Ster kreeg gedurende het oefenduel goede tegenstand en kwam gaandeweg de eerste helft op voorsprong door een doeltreffend afstandsschot van Dylan Zwartjes waar EHC-goalie Bjorn Vlieger geen antwoord op had.

Met vier toegepaste wissels zocht Groene Ster ook in de tweede helft het Hoensbroekse doel op, echter EHC/Heuts hield de linies kort op elkaar en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo eindigde een poging van Thijs Nieuwland op de bovenkant van de lat. Nadat Roy Janssen zijn inzet eerst nog naast zag gaan, kon Groene Ster in de slotfase de voorsprong verdubbelen. Na een goed lopende aanval met Maikel van Kesteren als aangever op de inlopende Tom Hermans toonde Chefrino Eind zich voor de goal een koppend en doeltreffend eindstation: 2-0. Daarna kreeg Chefrino Eind nog een riante kans op een treffer, echter oog in oog met de EHC-doelman ging diens poging over het doel.

Al met al een nuttig oefenduel met goede weerstand in de voorbereiding op de duels (KNVB beker en competitie) waar de bal voor het echt gaat rollen. Met het oog op de bekerclash tegen tweededivisionist FC Lienden (woensdag 22 augustus, 20.00 uur) speelt Groene Ster komende zondag een ingelast oefenduel op bezoek bij eersteklasser VV Schaesberg. Aftrap op sportpark Strijthagen in Landgraaf is om 13.00 uur.

Bekijk foto’s Groene Ster – EHC/Heuts (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *