Groene Ster tegen FC Lienden op jacht naar plek in hoofdtoernooi landelijke beker

Woensdagavond is sportpark Pronsebroek in Heerlerheide het toneel voor de tweede kwalificatieronde in de landelijke strijd in de TOTO KNVB beker. Groene Ster zal het dan opnemen tegen FC Lienden, uitkomend in de tweede divisie. Aanvang van dit bekerduel is om 20.00 uur. Voor beide clubs is het de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018-2019. De winnaar van het bekertreffen tussen Groene Ster en FC Lienden plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de nationale beker waarin ook de BVO’s instromen. Voor de aftrap van de wedstrijd zal er een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan twee recent overleden Groene Ster leden, kaderlid Hubert Leerssen op 54-jarige leeftijd en ons jeugdlid Timothy Witpeerd op 7-jarige leeftijd.

Na een dikke drie weken voorbereiding zal Groene Ster komende woensdag meteen de goede vorm moeten hebben om zich te kunnen meten met het twee niveau’s hoger acterende FC Lienden. Met FC Lienden krijgt Groene Ster een zware, maar bovenal uitdagende klus voor de kiezen. Een mooie graadmeter voor hoofdtrainer Maurice Verbunt om te kijken waar zijn ploeg staat zo vlak voor de competitiestart. Met een uitgebalanceerde selectie en een aantal gerichte versterkingen zal Groene Ster er willen staan om de naam van cupfighter waar te maken en vol voor die stunt te gaan.

FC Lienden
Het ‘Chelsea van de Betuwe‘ heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de best presterende amateurverenigingen van Nederland getuige het algeheel kampioenschap in 2015 en het kampioenschap bij de zondagamateurs in 2016. FC Lienden speelt al een aantal jaren onafgebroken in de top van het amateurvoetbal. Vanaf seizoen 2010-2011 t/m seizoen 2015-2016 acteerde FC Lienden in de toenmalige topklasse en vanaf seizoen 2016-2017 maakt FC Lienden deel uit van de nieuwe Tweede Divisie.

Wie FC Lienden zegt, zegt Hans Kraay jr. De flamboyante oefenmeester heeft FC Lienden in zijn negen succesvolle jaren als kleine dorpsclub (425 leden) op de voetbalkaart gezet. In 2008 zorgde Kraay jr. met zijn team voor een enorme stunt door Vitesse uit te schakelen in de KNVB beker. In de vierde ronde verloor FC Lienden pas na verlenging van Roda JC. In het seizoen 2010/2011 kwam Kraay jr. met FC Lienden uit in de toenmalige topklasse, waarna hij de club verliet. In 2016 keerde hij terug bij Lienden, waarmee hij zesde werd in de Tweede Divisie. Afgelopen seizoen kende FC Lienden een minder jaar in de Tweede Divisie met het plotselinge vertrek van Kraay jr (na een botsing met enkele sponsoren) aan het einde van het seizoen. Daarbij werd pas op de slotdag van de competitie het klassebehoud veilig gesteld met een 14e plek als eindklassering. Hans van de Haar, de voormalige spits van o.a. FC Utrecht, maakte het karwei vorig seizoen af en staat ook in het nieuwe seizoen voor de taak om de Betuwse club met een danig vernieuwde selectie een rimpelloos seizoen te bezorgen.

Groene Ster en de KNVB beker
Groene Ster zal woensdagavond voor het tiende seizoen in actie komen in de grote KNVB beker. Het is de beloning voor het voorbije bekerseizoen waarin Groene Ster de plaatsing voor de grote KNVB beker wederom wist af te dwingen. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd er in zes achtereenvolgende seizoenen deelgenomen aan het landelijke bekertoernooi. De laatste vijf ontmoetingen in de KNVB beker bleven beperkt tot de eerste ronde. In seizoen 2010-2011 werd voor het laatst de volgende ronde in de KNVB beker bereikt. Nadat ook vorig seizoen huidig tweededivisionist Scheveningen nipt met 1-2 te sterk bleek voor de groen-witten, zal Groene Ster in de nieuwe editie van woensdagavond alles uit de kast willen halen om weer eens een bekerronde te overleven. Na het vrijlot in de eerste kwalificatieronde lonkt voor Groene Ster bij winst woensdagavond een plaats in het hoofdtoernooi. Na vijf oefenwedstrijden zullen de manschappen van Maurice Verbunt en Remo Gielkens het onderste uit de kan moeten halen om zich te kunnen meten met de hoger acterende bezoekers uit Lienden.

Resultaten Groene Ster in de landelijke KNVB beker:

seizoen 2017-2018 1e ronde Groene Ster – Scheveningen 1-2
doelpunt: Roel Schirra
seizoen 2016-2017 1e ronde Groene Ster – FC Rijnvogels 0-2 n.v.
seizoen 2015-2016 1e ronde Groene Ster – ACV 0-2
seizoen 2012-2013 1e ronde GVVV – Groene Ster 4-0
seizoen 2011-2012 1e ronde Staphorst – Groene Ster 4-2
doelpunten: Dave Zafarin en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2010-2011 1e ronde Zwaluwen’30 – Groene Ster 1-1 n.v. (Groene Ster w.n.s.)
doelpunt: Kenny Tokaya
2e ronde Groene Ster – Dijkse Boys 2-2 n.v. (Dijkse Boys w.n.s.)
doelpunten: Frank Teerling en David Thijssen
seizoen 2009-2010 1e ronde Groene Ster – Harkemase Boys 2-4
doelpunten: Diego Jongen en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2008-2009 1e ronde Groene Ster – Lisse 1-2 n.v.
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 2007-2008 1e ronde Groene Ster – JVC Cuijk 2-0
doelpunten: Maikel van Kesteren en Todor Mizdrak
2e ronde Groene Ster – DOTO 1-0
doelpunt: Irio Lagarde
3e ronde Groene Ster – Quick Boys 1-2
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 1944-1945 finale Willem II – Groene Ster 9-2
(de KNVB heette toen nog de Nederlandse Voetbalbond)

Groene Ster leden hebben aanstaande woensdag vrije entree bij de ingang op vertoon van hun seizoenkaart. Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze bekerstrijd en er met zijn allen een mooie voetbalavond van te maken. Onze ploeg zal het uiterste uit zichzelf moeten halen. Echter met de steun van een goed gevuld sportpark Pronsebroek achter zich is Groene Ster tot veel in staat. Zorg dat je erbij bent en mis het niet!


Woensdag 22 augustus 2018

Groene Ster – FC Lienden

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen (Venray)

Assistent-scheidsrechters: B. Kaya en D. van Veenendaal

Vierde official: A.G. Spin

aanvang: 20.00 uur

 


BALSPONSOR


SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *