Bekerstunt Groene Ster na topprestatie tegen FC Lienden

Groene Ster heeft afgelopen woensdagavond voor een sensationele stunt gezorgd door de twee klassen hoger acterende tweededivisionist FC Lienden uit te schakelen in de landelijke TOTO KNVB beker (2-1). Na een eerste helft waarin Groene Ster al enkele goede kansen kreeg, moest de ploeg van trainer Maurice Verbunt vlak voor rust toch tegen de verhouding in een tegentreffer incasseren. In een enerverende tweede helft bracht de snelle gelijkmaker van Mick Hellemons weer het geloof in de ploeg, die vervolgens na een dik uur voetbal de beloning kreeg door een prachtige rake knal van Chefrino Eind. Ondertussen miste FC Lienden nog een strafschop in een bekerduel waar alles op en aan zat. Een fantastische cupavond op sportpark Pronsebroek die Groene Ster een plek verschaft bij de loting voor het hoofdtoernooi (samen met de BVO’s) van de landelijk beker. Aanstaande zaterdagavond rond 23.00 uur zal de loting voor de eerste ronde plaatsvinden.

Na een mooie minuut stilte voor de recent overleden Groene Ster-leden Hubert Leerssen (54) en Timothy Witpeerd (7) ging de bal dan eindelijk voor het ‘echie’ rollen op een goed gevuld sportpark Pronsebroek. Groene Ster had het huiswerk goed voor elkaar. Assistent-trainer Remo Gielkens was afgelopen zaterdag aandachtig toeschouwer bij het laatste oefenduel van FC Lienden. Vanuit een strakke speldiscipline, compacte strijdwijze en veel energie in de duels hield Groene Ster de Betuwse club in de eerste helft van zich af. De ploeg van trainer Hans van de Haar richtte qua kansen weinig uit met het surplus aan balbezit. Na een schot van Guytho Mijland, welke een makkelijke prooi bleek voor Groene Ster-doelman Tim van Renselaar, gooide Groene Ster de schroom van zich af. Vier opeenvolgende kansen konden er worden genoteerd. Na sterk doorzetten van Dave Velraeds tikte Lienden-goalie Jan Schimmel diens schot uit de kruising. Laatstgenoemde bleek ook in een sta-in-de-weg bij een geplaatst schot van aanvoerder Maikel van Kesteren na goed voorbereidend werk van Nathan Rutjes. De rebound na die mogelijkheid werd door Cem Unal naast getikt. Na een dik half uur toonde wederom Schimmel zich de beste acteur aan de kant van Lienden door een vrije trap van Dylan Zwartjes uit de linkerhoek te ranselen. Het was voor de Groene Ster-aanhang dan ook even slikken toen vlak voor het rustsignaal Lienden-aanvaller Nick Hak tegen de verhouding de 0-1 wist binnen te koppen.

In het begin van de tweede helft vermande Groene Ster zich al snel en in de 53e minuut viel de terechte gelijkmaker te noteren. Na een prima aanval over de linkerflank werd het schot van Dave Velraeds maar half weg gewerkt door de Betuwse defensie. Mick Hellemons stond vervolgens op de juiste plek om de 1-1 binnen te schuiven. In het laatste half uur onstpon zich een enerverende strijd waarin Groene Ster het geluk had dat Frank Wiafe namens FC Lienden een strafschop op de buitenkant van de paal mikte. Vervolgens was het wederom de beurt aan Groene Ster en met succes. Een foutieve pass van Lienden-aanvoerder Memiç werd door Dylan Zwartjes beantwoord met de perfecte pass op Chefrino Eind die niet lang nadacht en de bal met een geweldige knal achter Jan Schimmel liet ploffen: 2-1. In het restant kwam de voorsprong voor Groene Ster niet meer in gevaar. Lienden probeerde met wissels nog iets uit te richten maar de aanvallende impulsen van de tweedivisionist werden door een heersende Groene Ster-defensie onder leiding van nieuwkomer Jorrit Ritzen volledig geneutraliseerd. Chefrino Eind kreeg na een snelle uitbraak nog een kans op een treffer die op het laatste moment werd verijdeld.

Een teamprestatie van formaat van Groene Ster in de eerste officiële wedstrijd die niet alleen een plek in de eerste ronde van de TOTO KNVB beker oplevert maar ook een mentale opsteker geeft in de aanloop naar de competitiestart begin september. Na het vrijlot in de eerste voorronde overleeft Groene Ster na de regelrechte stunt tegen FC Lienden ook de tweede voorronde van de TOTO KNVB beker. Komende zaterdag wordt er geloot voor het hoofdtoernooi (eerste ronde) waarin, naast de winnaars van de tweede kwalificatieronde ook alle betaaldvoetbalclubs (buiten de ‘Jong’ teams uit de Eerste Divisie) en de drie periodekampioenen van de Tweede Divisie instromen.

Groene Ster – FC Lienden 2-1 (0-1). 43. Nick Hak 0-1, 53. Mick Hellemons 1-1, 65. Chefrino Eind 2-1. Scheidsrechter: Nick Tunnissen (Venray). Geel: Roy Janssen (Groene Ster), Haris Memiç, Jawad Bellahsan (FC Lienden).

Bekijk foto’s Groene Ster – FC Lienden (bron: Tom de Cock)

Samenvatting:


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *