Groene Ster loot TEC in eerste ronde TOTO KNVB beker

Zaterdag vond de loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker plaats. In de kokers zaten de namen van de winnende amateurclubs uit de tweede voorronde, de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en de periodekampioenen van de Tweede Divisie. Na het bekersucces tegen FC Lienden kwam er voor Groene Ster bij de loting wederom een thuisduel uit de bus en wel tegen derdedivisionist TEC uit Tiel.

TEC (Tielse Eendracht Combinatie) is geen onbekende van Groene Ster. In seizoen 2014-2015 troffen beide clubs elkaar in de competitie van de hoofdklasse B. TEC werd in dat seizoen kampioen waarbij Groene Ster als enige club de Tielenaren over twee duels punten afhandig wist te maken. In Tiel wist Groene Ster een 2-2 gelijkspel te behalen en in Heerlerheide trok Groene Ster aan het langste eind (2-1). Een jaar na het kampioenschap in de hoofdklasse B wist TEC ook de promotie naar de Tweede Divisie te bewerkstelligen. Vorig seizoen degradeerde de ploeg van oudgediende Frits van den Berk, waardoor TEC dit seizoen actief is in de zondag derde divisie.

De bekerfinalisten van afgelopen seizoen, AZ en Feyenoord, spelen beide een uitduel bij een amateurclub. Bekerwinnaar Feyenoord speelt in en tegen Gemert, de Alkmaarders nemen het op tegen Alcides. Ook in Rijswijk mag men zich verheugen op een mooie bekeravond: HVV Te Werve, de club die zich zaterdag als laatste kwalificeerde voor de eerste ronde, krijgt Ajax op bezoek. Landskampioen PSV zal zich uit bij Excelsior Maassluis moeten zien te kwalificeren voor de tweede ronde.

Pikante ontmoetingen
De loting leverde ook enkele pikante lokale ontmoetingen op. Zo ontvangt vv Staphorst grote buurman PEC Zwolle en strijden NAC Breda en RKC Waalwijk om een plek in de tweede ronde.

De volledige loting voor de eerste ronde van de  TOTO KNVB Beker.

De speeldata voor de eerste ronde zijn vastgesteld op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. De KNVB streeft ernaar zo snel mogelijk het precieze speelschema te communiceren.

BEKIJK DE LOTING:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *