Groene Ster sluit voorbereiding af met winst in Kampioenschap van Heerlen

Groene Ster heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten door voor het tweede jaar op rij beslag te leggen op het Kampioenschap van Heerlen. Afgelopen zondag speelde Groene Ster op het terrein van gastheer NEC’92 in de halve finalestrijd (2×25 minuten) tegen derdeklasser Sporting Heerlen. In een rommelig duel wist Groene Ster met een minimale 1-0 zege de finale te bereiken. Groene Ster maakte het zichzelf lastig tegen een fanatiek spelend Sporting Heerlen. Een vroeg in de wedstrijd toegekende strafschop, nadat Nathan Rutjes werd neergehaald, werd onbenut gelaten door Chefrino Eind. Pas laat in de wedstrijd zorgde Thom Vluggen na een individuele actie en een raak afstandsschot dat de score kon worden geopend (1-0). Daarvoor had Groene Ster al de pech dat bij pogingen van Jelle Raets (kopbal op de lat) en Chefrino Eind (schot op paal) het aluminium in de weg stond.

De verwachte finale tegen EHC/Heuts, dat in de andere halve finale vierdeklasser Eikenderveld nipt met 2-1 wist af te schudden, werd ook een prooi voor Groene Ster. Net als het eerdere pouleduel (2-0 winst voor Groene Ster) van twee weken geleden wederom nuttige minuten voor de equipe van Maurice Verbunt. Tegen EHC/Heuts opende Cem Unal met een lage schuiver de score na goed voorbereidend werk van Chefrino Eind: 1-0. Nog voor het einde van de eerste 25 minuten werd EHC/Heuts in het zadel geholpen. Na gestuntel in de Groene Ster-defensie dook Roel Hendriks namens de Hoensbroekenaren plotseling op voor het doel van Tim van Renselaar (1-1). In de tweede helft kwam Groene Ster niet meer in de problemen en werd de voorsprong weer in ere hersteld. Dylan Zwartjes had oog voor de vrije ruimte die Dave Velraeds voor zich had en met diens lage voorzet kon de attente Thom Vluggen bij de eerste paal binnen tikken (2-1) en daarmee voor de tweede maal als matchwinnaar van het veld stappen.

Groene Ster kan nu de focus leggen op de competitiestart in de hoofdklasse B als komende zondag de seizoensouverture bij VC Vlissingen in Zeeland staat geprogrammeerd.

Bekijk foto’s Groene Ster – Sporting Heerlen (® Parkstad Actueel / Lucho Carreno)

Bekijk foto’s Groene Ster – EHC/Heuts (® Parkstad Actueel / Lucho Carreno)

Uitslagen Kampioenschap van Heerlen 2018

Halve finales:
Groene Ster – Sporting Heerlen 1-0
EHC/Heuts – Eikenderveld 2-1

Finales:
3e en 4e plaats:
Eikenderveld – Sporting Heerlen 1-6
1e en 2e plaats:
Groene Ster – EHC/Heuts 2-1

Eindstand Kampioenschap van Heerlen 2018

1. Groene Ster
2. EHC/ Heuts
3. Sporting Heerlen
4. Eikenderveld

De Fair Play Cup seizoen 2017-2018

1. KCC’13
2. Weltania
3. Eikenderveld


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *