Startsein nieuwe wedstrijdvormen pupillen onder 10, 11 en 12

Komend weekend trappen ook de pupillenteams het seizoen 2018/2019 af. De eerste officiële bekerwedstrijden staan op het programma. Meteen het startsein van fase 2 van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.

Nadat afgelopen seizoen de Onder 8 en Onder 9 pupillen zijn gestart met het spelen van 6 tegen 6 wedstrijden op een aangepast, kwart veld vinden er vanaf komend weekend ook veranderingen plaats voor de Onder 10 t/m 12 pupillen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

ONDER 11 EN ONDER 12 PUPILLEN

8 tegen 8
De grootste verandering vindt plaats bij de Onder 11 en Onder 12 pupillen. Deze pupillen stappen over op het spelen van 8 tegen 8 wedstrijden op een aangepast half veld. Daarnaast veranderen er ook enkele spelregels bij deze leeftijdscategorieën, onder meer de manier waarop standaardsituaties worden hervat. De wedstrijden staan onder leiding van de welbekende pupillenscheidsrechter.

ONDER 10 PUPILLEN

6 tegen 6
Net zoals bij Onder 8 en Onder 9 pupillen het afgelopen seizoen het geval was, starten ook de Onder 10 pupillen vanaf dit seizoen met het spelen in de 6 tegen 6 wedstrijdvorm. Net als bij de Onder 8 en Onder 9 pupillen staan de wedstrijden bij deze leeftijdscategorie onder leiding van een spelbegeleider. Hij of zij beweegt langs de lijn en geeft de kinderen zoveel mogelijk de ruimte om te voetballen. Alleen wanneer spelregels duidelijk worden overtreden wordt er door de spelbegeleider ingegrepen en worden de spelregels uitgelegd.

Terugblik en voorbereiding

Het afgelopen seizoen zijn door alle Onder 8 en Onder 9 pupillen ruim 90.000 wedstrijden gespeeld in de nieuwe 6 tegen 6 wedstrijdvorm. Gedurende het afgelopen seizoen zijn de wedstrijden door de KNVB gemonitord en de ervaringen onderzocht onder de betrokken doelgroepen.

Ook dit seizoen zijn de nodige voorbereidingen voorafgegaan aan de introductie van fase 2 van de nieuwe wedstrijdvormen. De belangrijkste feiten en cijfers over het afgelopen seizoen én over de voorbereidingen op het nieuwe seizoen vind je terug in onderstaande infographic.

https://www.knvb.nl/downloads/bestand/17907/infograpic-pupillenvoetbal—seizoen-2017-18

https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/pupillenvoetbal

(knvb.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *