Eerste nederlaag voor Groene Ster in Gemert

Groene Ster heeft in en tegen Gemert de eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2018-2019 verloren. Thuisclub Gemert trok met het kleinst mogelijke verschil (1-0) de zege naar zich toe. Achteraf een onnodige nederlaag voor de groen-witten gezien het feit dat er aanvallend voldoende mogelijkheden waren om te scoren. Door dit eerste puntverlies in de vijfde wedstrijd heeft Groene Ster de koppositie overgedragen aan Halsteren. De sterdragers staan nu samen met Gemert en nieuwkomer Unitas op een gedeelde tweede plaats met een punt achterstand op Halsteren.

De uitwedstrijd bij Gemert betekende voor Groene Ster in de afgelopen seizoenen veelal verdedigen en hopen op een succesvolle counter. Afgelopen zondag voetbalde Groene Ster vanaf de aftrap dominanter en met veel balbezit verscheen de equipe van Maurice Verbunt ook aanvallend vaak genoeg voor het Gemert-doel. Nadat de eerste kans voor Gemert via een kopbal van Ralf Kemper op de lat eindigde, waren er een aantal mogelijkheden voor Groene Ster waar uiteindelijk te weinig mee werd gedaan. De op de linkervleugel acterende Thom Vluggen leverde na sterke individuele acties meerdere goede voorzetten af, maar de kopballen (Cem Unal) en schoten (Dylan Zwartjes) die hieruit voortvloeiden brachten Gemert-doelman Bono Barten niet in de problemen. Ook Gemert, de meest scorende ploeg van de hoofdklasse B, zocht de aanval. Het was Groene Ster-doelman Tim van Renselaar die attent reageerde toen Ralf Kemper vrij voor hem verscheen. Toch kwam de thuisclub drie minuten voor de pauze op voorsprong. De van een profavontuur bij TOP Oss teruggekeerde spits Thijs van Pol bediende vanaf de rechtervleugel Sander Vereijken op maat, die vervolgens bij de tweede paal de bal kon intikken. In een alles of niets poging probeerde Tim van Renselaar de inzet nog uit het doel te ranselen, maar de bal had de doellijn al gepasseerd: 1-0. Drie minuten later werd Thom Vluggen in het strafschopgebied aangetikt door Gemert-verdediger Jori Vermeulen, maar de Groningse leidsman Victor Ris wees opvallend genoeg niet naar de stip. De teleurstelling en ergernis nog verwerkend, kwam Groene Ster op slag van rust goed weg toen Gemert-spits Thijs van Pol vrijstaand een voorzet van Willem den Dekker over het Groene Ster-doel kopte.

Na de pauze ging een nadrukkelijk aanwezig Groene Ster op jacht naar de gelijkmaker met een op de counter loerend Gemert. Vaak was er sprake van ‘net niet’ kansen voor Groene Ster. Te slap ingeschoten, naast of over het doel en soms werden de combinaties te ver doorgevoerd en had er eerder geschoten mogen worden. Bij twee momenten was Groene Ster dichtbij om de stand te egaliseren met een kopbal van Cem Unal op de paal en opnieuw een strafschopgeval, een handsbal van een Gemert-verdediger die de leidsman opnieuw wegwuifde. Groene Ster bracht met Steff de Wit en Jelle Raets nog twee verse krachten in de ploeg, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. In de tegenstoot had de schade voor Groene Ster nog kunnen oplopen nadat Gemert in de blessuretijd via invaller Youri van Brussel riante kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Groene Ster-goalie Tim van Renselaar voorkwam echter een grotere nederlaag.

Na het fantastische bekersucces tegen derdedivisionist TEC (2-1 winst) op woensdagavond en de fraaie bekerloting (thuis tegen eredivisieclub SC Heerenveen) een teleurstellende zondag voor de Groene Ster-aanhanger. Het vertoonde spel zal echter houvast moeten geven om de rug te rechten in de aanloop naar de aansprekende derby tegen SV Meerssen aanstaande zondag op sportpark Pronsebroek. Een fraaie uitdaging om de positie in de top drie te handhaven.

Gemert – Groene Ster 1-0 (1-0). 42. Sander Vereijken 1-0. Scheidsrechter: Victor Ris (Groningen). Geel: Ralf Kemper, Lars Teuben, Jens Leyten (allen Gemert), Cem Unal, Dave Velraeds (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *