Groene Ster laat Meerssen in slotfase ontsnappen

De Limburgse derby tussen Groene Ster en Meerssen eindigde afgelopen zondag onbeslist: 1-1. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van Groene Ster via een benutte strafschop van Mick Hellemons lieten de groen-witten een aantal kansen liggen om de score uit te breiden. In de slotfase van een verder niet al te hoogstaande derby trad de alom bekende voetbalwet maar weer eens in werking en waren het de bezoekers die vijf minuten voor het eindsignaal op gelijke hoogte konden komen via clubtopscorer Jordie van der Schoot.

Groene Ster verzuimde de betere kansenverhouding wederom uit te drukken in de score, waardoor de ploeg van Maurice Verbunt zich, net als een week eerder in Gemert, te kort deed. Al na twee minuten liet Chefrino Eind vanuit een kansrijke positie de eerste kans noteren, echter diens schotpoging werd verijdeld door Meerssen-doelman Geoffrey Jacobs. Nadat even later opnieuw Chefrino Eind te hoog mikte bij een schotpoging moest Cem Unal zich laten behandelen aan een flinke hoofdwond. De belangrijke schakelspeler botste in een persoonlijk duel met Meerssen-back Jasper Kuijs en bleek vijf minuten voor het rustsignaal getooid met tulband niet meer verder te kunnen. Groene Ster pakte na de blessurebehandeling in de eerste helft de voorsprong en kreeg daarbij hulp van arbiter Benlamkaddem. Na een hoekschop van Dylan Zwartjes zag de leidsman een schot van Thom Vluggen door Meerssenaar Jasper Kuijs met de hand worden beroerd. De toegekende strafschop werd vervolgens onberispelijk benut door Mick Hellemons: 1-0. Nog voor het rustsignaal had Groene Ster zich kunnen belonen met een nog fijnere gang naar de kleedkamers. Na een goede aanval via Chefrino Eind strandde achtereenvolgens aanvoerder Maikel van Kesteren op Meerssen-goalie Jacobs en vonden de daaropvolgende pogingen van Thom Vluggen en Roy Janssen in een kluwen van benen geen genade met een hoekschop als teleurstellend resultaat.

Net als in de eerste helft mocht Groene Ster ook in het begin van de tweede helft de eerste kans laten aantekenen. Een kopbal van Chefrino Eind kon ternauwernood over de lat worden getikt door Jacobs. Meerssen, met de van Nuenen overgekomen nieuwe hoofdtrainer Miguel van den Dungen, wisselde in de rust aanvallend met de inbreng van Lloyd Borgers. Groene Ster, waar Jelle Raets vlak voor de pauze in de ploeg kwam voor Cem Unal, hield de bezoekers goed van zich af maar de minimale voorsprong bleef verraderlijk. Bij een aantal aardige aanvallen van Groene Ster en acties van Thom Vluggen ontbrak echter de precisie en de juiste keuze om oud Groene Ster-doelman Geoffrey Jacobs te verontrusten. Zo zeilde een schuiver van Thom Vluggen langs de paal en verkoos diezelfde Thom Vluggen een schot op doel in plaats van de vrijstaande Nathan Rutjes aan te spelen. Nadat ook Nathan Rutjes in kansrijke schotpositie recht op de Meerssen-doelman mikte, maakte iedereen zich op voor een spannende slotfase. Groene Ster probeerde de voorsprong over de streep te trekken, maar kreeg vier minuten voor het einde toch het deksel op de neus. Een verre uittrap van de Meerssen-doelman werd in een aantal instanties defensief niet kordaat weggewerkt, waarna toch de verder onzichtbare goalgetter Jordie van der Schoot net een fractie te veel ruimte kreeg en uit de enige kans ook meteen de gelijkmaker achter Tim van Renselaar wist te deponeren: 1-1. Meerssen blij met de gelijkmaker en het gewonnen punt, Groene Ster balend van het verspelen van twee punten. De Meerssenaren kregen via invaller Agit Sahin nog een aardige kans maar diens poging vloog voorlangs, een aanvullende treffer voor de bezoekers zou dan ook te veel van het goede zijn geweest.

Na de nederlaag in en tegen Gemert geen volledig herstel voor Groene Ster in de Limburgse hoofdklasse-derby. Met 13 punten uit 6 duels en een gedeelde derde plaats samen met Baronie achter de verwachte topploegen Gemert en Halsteren mag de seizoensstart voor Groene Ster echter als geslaagd genoemd worden. Vorig seizoen stond de teller na 6 duels op 15 punten met dien verstande dat de aansluitende drie duels in oktober slechts een puntje opleverde. Aan Groene Ster de uitdagende taak om die statistiek te verbeteren en de komende competitieduels tegen achtereenvolgens IFC, RKAVV en Halsteren het beter te doen om zo de toppositie in de hoofdklasse B in tact te houden.

Groene Ster – Meerssen 1-1 (1-0). 34. Mick Hellemons (strafschop) 1-0, 86. Jordie van der Schoot 1-1. Scheidsrechter: Badr Benlamkaddem (Amstelveen). Geel: Dave Velraeds, Roy Janssen (beiden Groene Ster), Jeroen Kuijs (Meerssen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Meerssen (bron: Tom de Cock)

SAMENVATTING:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *