Eerste periodetitel hoofdklasse B kent spannende ontknoping

Na de 1-1 remise van Groene Ster in de topper bij Halsteren blijft het ongemeen spannend in de top van de hoofdklasse B. Zowel Gemert, Baronie en Unitas kwamen tot winst en nestelen zich eveneens in de strijd voor de eerste periodetitel. De stand in de hoofdklasse B met de bovenste 6 ploegen ziet er na de 9e speelronde als volgt uit:

Komende zondag eindigt de eerste periode met het volgende programma:

Wedstrijddag 10 Minor RKAVV 14.30 uur
04-11-2018 UDI’19/CSU Gemert 14.00 uur
Periode 1 Vlissingen Baronie 14.00 uur
sva Papendorp IFC 14.30 uur
Alphense Boys Nuenen 14.00 uur
Meerssen Halsteren 14.30 uur
Groene Ster Unitas 14.30 uur
Leonidas De Meern 13.00 uur

Of de eerste periode daadwerkelijk over 10 wedstrijden gaat, is nog maar de vraag. Een addertje onder het gras is namelijk de situatie van hekkensluiter sva Papendorp. De Utrechters hebben in 8 duels al 53 treffers geïncasseerd en meldden zich af voor de wedstrijd van afgelopen weekend bij De Meern vanwege een spelerstekort. Als Papendorp komende week tegen IFC niet opkomt, zal de KNVB de ploeg reglementair uit de competitie halen. De KNVB zal zich dan moeten buigen over de manier waarop de periodes worden verdeeld. In dat geval zal de periodetitel volgende week waarschijnlijk ook niet vergeven worden.

Van de huidige top 6 zou alleen Nuenen, dat nog niet in actie kwam tegen Papendorp, profijt hebben van het eventuele wegvallen van Papendorp. Gemert met een doelsaldo tegen Papendorp van +13, Baronie (+7), Unitas (+6), Groene Ster (+5) en Halsteren (+4) zouden dan gedecimeerd worden in puntenaantal en doelsaldo. In de loop van de komende week zal er wellicht al meer duidelijkheid komen hieromtrent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *