Groene Ster maakt zich op voor week met topvoetbal

Groene Ster staat aan de vooravond voor een drukke voetbalweek op topniveau. Komende zondag reist Groene Ster af naar Halsteren voor de absolute topper tussen de nummer 1 en 2 van de hoofdklasse B. Woensdagavond staat dé wedstrijd van het jaar op de agenda als eredivisieclub sc Heerenveen te gast is op sportpark Pronsebroek in de strijd voor de TOTO KNVB beker en de afsluiter in de eerste periode is op zondag 4 november thuis tegen promovendus Unitas.

Met Halsteren treft Groene Ster de te kloppen ploeg in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Ruud Pennings wordt door velen als titelfavoriet bestempeld en voor die ambitie loopt men niet weg in Halsteren. Vorig seizoen was Halsteren dicht bij de stap naar de derde divisie, maar het laatste tweeluik in de nacompetitie tegen Quick’20 uit Oldenzaal ging alsnog verloren na 120 minuten voetbal. Halsteren zal ook dit seizoen mee willen doen voor de prijzen en heeft daar de selectie ook op afgestemd met ex-prof Robert Braber (meer dan 300 wedstrijden betaald voetbal bij o.a. NAC en RKC) als meest bekende nieuweling. Halsteren slikte afgelopen zondag de eerste nederlaag bij Alphense Boys en zal op het eigen sportpark de rug willen rechten in de rechtstreekse topper tegen Groene Ster.

Wie voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat Groene Ster als koploper op de 9e speeldag een topper speelt op bezoek bij Halsteren en volop meedoet voor de eerste periodetitel, zou waarschijnlijk raar zijn aangekeken. De huidige tussenstand in de hoofdklasse B liegt echter niet en de 19 behaalde punten die Groene Ster wist te behalen, zijn allemaal dik verdiend. De koppositie is geen streven op zich dit seizoen, maar wel kenmerkend voor de weg die hoofdtrainer Maurice Verbunt, staf en spelers dit seizoen zijn ingeslagen. Zondag wacht een geduchte tegenstander en kan Groene Ster laten zien waartoe het dit seizoen al eerder in staat is geweest. Zo wist Groene Ster in de landelijke beker gelouterde ploegen als FC Lienden (tweede divisie) en TEC (derde divisie) uit de beker te knikkeren. Vorig seizoen ging Groene Ster eveneens op de 9e speeldag naar Halsteren en was een 2-0 nederlaag het resultaat. De groen-witten wisten nog niet eerder tot winst te komen in Halsteren, maar zullen zondag willen etaleren dit seizoen verder in ontwikkeling te zijn om ook bij titelpretendent Halsteren voor een goed resultaat te gaan.

Geef u op voor de busreis naar Halsteren!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Halsteren. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Gemeentelijk Sportpark De Beek
De Beeklaan 37
4661 RK Halsteren

HoofdklasseB

Zondag 28 oktober 2018

Halsteren – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Beek

Scheidsrechter: Max Kok uit Maastricht

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 9 Halsteren Groene Ster 14.30 uur
28-10-2018 IFC UDI’19/CSU 14.00 uur
Periode 1 Gemert Meerssen 14.00 uur
Baronie Alphense Boys 14.30 uur
De Meern sva Papendorp afgelast
RKAVV Vlissingen 14.30 uur
Unitas Minor 14.30 uur
Nuenen Leonidas 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *