Groene Ster blijft fier overeind in topper bij Halsteren

Groene Ster heeft in de topper tegen Halsteren de hoge klassering meer dan waargemaakt. De hardwerkende en in de tweede helft dominant spelende equipe van Maurice Verbunt wist tegen het puntgelijke Halsteren een verdiend gelijkspel (1-1) te behalen. De spanning in de top van de hoofdklasse B blijft om te snijden. Vijf ploegen zijn op de laatste wedstrijddag van de eerste periode nog in de race voor de periodetitel. Aan kop gaan Gemert en Unitas met ieder 21 punten, op een punt minder volgen Baronie, Groene Ster en Halsteren.

Groene Ster kende geen goede start op het moeilijk bespeelbare natuurgrasveld in Halsteren. Na een lange voorzet van Karim Didi kopte verdediger Perry Bierkens geheel vrijstaand de bal in het vijfmetergebied waarna ex-prof (o.a. NAC en RKC) Robert Braber de 1-0 wist te scoren. Na deze snelle achterstand in de zevende minuut herpakte Groene Ster zich snel. In de eerste helft leverde dit drie kansen voor de gelijkmaker op. Nathan Rutjes zag zijn inzet goed gestopt worden door Halsteren-doelman Ariën Pietersma. Ook Cem Unal was dicht bij een treffer en uit een hoekschop van Thom Vluggen kwam Chefrino Eind net te kort om een doorkopbal van Jorrit Ritzen te verzilveren. Ook het fysiek sterke Halsteren, dat vanuit een compact verdedigingsblok snel overschakelde op de aanval kreeg via opnieuw Robert Braber en handenbinder Francis Kabwe Manengela nog doelrijpe kansen voor de pauze.

In de tweede helft nam Groene Ster, met Steff de Wit als vervanger voor Thom Vluggen, vanaf de aftrap het initiatief. De eerste kans was er voor de hardwerkende Chefrino Eind die prima de vrije ruimte benutte, echter foutloos werd geblokt door de sterke Halsteren-verdediger Perry Bierkens. Hierna gingen kopballen van Cem Unal en Mick Hellemons naast en over. Halsteren kwam er in die fase niet meer uit en de wissels die Halsteren-trainer Ruud Pennings toepaste waren vooral gebaseerd op het consolideren van de nipte voorsprong. In het laatste kwartier greep de technische staf van Groene Ster resoluut in. Centrumverdediger Jorrit Ritzen ging in de spits spelen, het startsein voor een alles of niets slotoffensief van Groene Ster. De fysiek en kopsterke Jorrit Ritzen zorgde ineens voor onrust in de tot dan toe solide Halsteren-defensie. Met nog drie minuten officiële speeltijd viel de zoveelste hoge voorzet van de Groene Ster-flank te noteren. Uit een voorzet van Dylan Zwartjes won de hoog springende Jorrit Ritzen het kopduel waarna Halsteren-verdediger Perry Bierkens en doelman Ariën Pietersma elkaar in de weg liepen. De attente Cem Unal, die weer terugkeerde in de basiself, profiteerde attent en scoorde de meer dan verdiende gelijkmaker (1-1).

Een gelijkspel bij de titelfavoriet is voor Groene Ster een prima start van wat voor onze vereniging een fantastische week moet gaan worden. Aanstaande woensdag is dan eindelijk de historische bekerwedstrijd in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker tegen eredivisionist sc Heerenveen op sportpark Pronsebroek en aanstaande zondag op ons eigen complex opnieuw een topper tegen de verrassend sterke promovendus Unitas uit Gorinchem, samen met Gemert de nieuwe koploper in de hoofdklasse B.

Halsteren – Groene Ster 1-1 (1-0). 7. Robert Braber 1-0, 87. Cem Unal 1-1. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *