Groene Ster – sc Heerenveen wordt een onvergetelijke voetbalhappening

Woensdag is het zover! De wedstrijd waar iedereen al een maand naar uitkijkt. Groene Ster ontvangt op het eigen sportpark Pronsebroek eredivisieclub sc Heerenveen in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker. Aanvang van dit fraaie bekeraffiche is om 19.45 uur. Heel Heerlerheide en omstreken is al weken in de ban van deze bekerkraker. Wij raden iedereen aan om bijtijds op het sportpark te verschijnen, want er wordt een topdrukte verwacht komende woensdagavond. Inwoners van Heerlerheide worden vriendelijk verzocht om te voet naar sportpark Pronsebroek te komen.

Vanwege het strenge toezicht van de KNVB willen wij vermelden dat het uitdrukkelijk verboden is om fakkels en vuurwerk af te steken!

Na de bekerloting eind september is Groene Ster vanaf dag 1 in de weer om alles in kannen en kruiken te brengen voor de komst van de Friezen naar Heerlerheide. De ontmoeting met de eredivisionist moet dan ook woensdagavond een echte voetbalhappening worden met alles erop en eraan en waar de Groene Ster liefhebber volop aan zijn trekken zal komen. Naast alle randgebeuren zal Groene Ster tegen Heerenveen ook het sportieve aspect prevaleren om er als een team een echte wedstrijd van proberen te maken en zo de naam van cupfighter eer aan te doen.

Vorige ronde
Heerenveen, onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Jan Olde Riekerink, kent in de Eredivisie tot nu toe een grillig competitieverloop. Na de kansloze nederlaag tegen Ajax van een aantal weken geleden werd afgelopen zondag weer een knappe 2-3 zege behaald bij AZ. De Friezen staan daarmee voorlopig op een achtste plaats op de ranglijst van de hoogste divisie in Nederland. Voor wat betreft het bekertoernooi rekende de Friezen in de vorige ronde ternauwernood af met tweededivisionist Katwijk. Na een 0-0 eindstand in de reguliere speeltijd zorgde PSV-huurling Sam Lammers namens de Friezen in de 117e minuut van de verlenging voor de nipte winst. Bekerwedstrijden voor profclubs tegen amateurs zijn niet altijd even makkelijk en daaraan zal ook Groene Ster zich vastklampen. Heerenveen wist in het verleden drie maal door te dringen tot de eindstrijd van het Nederlandse bekertoernooi. Twee maal stapte de Friese club als verliezer van het veld (1993: 6-2 verlies tegen Ajax en 1997: 4-2 verlies tegen Roda JC), maar de derde poging leverde succes op. Op 17 mei 2009 werd na strafschoppen ten koste van FC Twente de beker veroverd.

Groene Ster overleefde dit seizoen drie rondes in de landelijke beker. Een vrijlot in de eerste kwalificatieronde, de uitschakeling van tweededivisionist FC Lienden in de tweede kwalifcatieronde en hetzelfde resultaat in de eerste hoofdronde nadat die andere club uit de Betuwe, derdedivisionist TEC Tiel, sneuvelde op sportpark Pronsebroek. Beide wedstrijden zullen nog vers in het geheugen staan van de Groene Ster-aanhanger. Twee prachtige cupavonden met nu het vervolg tegen een aansprekende profclub. sc Heerenveen maakt de lange bustrip naar Heerlerheide en zal warm onthaald worden in het Limburgse land. Normaal is de kans klein dat je als hoofdklasser een eredivisieclub kunt uitschakelen, maar Groene Ster zal in ieder geval vanaf het beginsignaal er alles aan doen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. De support van het publiek en de cupsfeer eromheen kan Groene Ster dat extra steuntje in de rug geven.

Resultaten Groene Ster in de landelijke KNVB beker:

seizoen 2018-2019 1e kw.ronde Groene Ster vrijlot
2e kw.ronde Groene Ster – FC Lienden 2-1
doelpunt: Mick Hellemons, Chefrino Eind
1e ronde Groene Ster – TEC 2-1
doelpunt: Mick Hellemons, Cem Unal
seizoen 2017-2018 1e ronde Groene Ster – Scheveningen 1-2
doelpunt: Roel Schirra
seizoen 2016-2017 1e ronde Groene Ster – FC Rijnvogels 0-2 n.v.
seizoen 2015-2016 1e ronde Groene Ster – ACV 0-2
seizoen 2012-2013 1e ronde GVVV – Groene Ster 4-0
seizoen 2011-2012 1e ronde Staphorst – Groene Ster 4-2
doelpunten: Dave Zafarin en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2010-2011 1e ronde Zwaluwen’30 – Groene Ster 1-1 n.v. (Groene Ster w.n.s.)
doelpunt: Kenny Tokaya
2e ronde Groene Ster – Dijkse Boys 2-2 n.v. (Dijkse Boys w.n.s.)
doelpunten: Frank Teerling en David Thijssen
seizoen 2009-2010 1e ronde Groene Ster – Harkemase Boys 2-4
doelpunten: Diego Jongen en Sjoerd Knibbeler
seizoen 2008-2009 1e ronde Groene Ster – Lisse 1-2 n.v.
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 2007-2008 1e ronde Groene Ster – JVC Cuijk 2-0
doelpunten: Maikel van Kesteren en Todor Mizdrak
2e ronde Groene Ster – DOTO 1-0
doelpunt: Irio Lagarde
3e ronde Groene Ster – Quick Boys 1-2
doelpunt: Irio Lagarde
seizoen 1944-1945 finale Willem II – Groene Ster 9-2
(de KNVB heette toen nog de Nederlandse Voetbalbond)

Entree
De dagkassa is woensdag vanaf 17.15 uur geopend. De entreeprijs voor deze wedstrijd bedraagt EUR 10,00 voor volwassenen. De entreeprijs voor de leeftijd 65+ en jeugd t/m 14 jaar bedraagt EUR 5,00. Groene Ster leden dienen hun vooraf opgehaalde persoonsgebonden toegangskaart te laten zien bij de entree. Op de wedstrijddag zelf dienen leden die geen persoonsgebonden toegangskaart hebben afgehaald de normaal geldende entreeprijs te betalen. Heerenveen kan rekenen op support vanuit Friesland. Er zullen 95 supporters vanuit het hoge Noorden afreizen naar Heerlerheide. Heerenveen-supporters kunnen via een speciale ingang naar het uitvak op sportpark Pronsebroek en kunnen daar hun E-ticket omwisselen vanaf 18.00 uur.

Wij hopen alle Groene Ster leden van jong tot oud en alle voetballiefhebbers in de regio te verwelkomen op sportpark Pronsebroek om Groene Ster te ondersteunen in deze fantastische bekerstrijd en er met zijn allen een mooie en onvergetelijke voetbalavond van te maken. Onze ploeg zal het uiterste uit zichzelf moeten halen. Echter met de steun van de supporters en met een bomvol sportpark Pronsebroek achter zich is Groene Ster tot veel in staat. Zorg dat je erbij bent en mis deze voetbalhappening niet!


Woensdag 31 oktober 2018

Groene Ster – sc Heerenveen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Martin Pérez uit Helmond

Assistent-scheidsrechters: Terry Hoekstra en Mark Strijker

Vierde official: Jerôme Vries

aanvang: 19.45 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Woensdag 31 oktober 2018 is bij de wedstrijd Groene Ster – sc Heerenveen Fleur van Oudenhoven pupil van de week. Fleur is 11 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Horizon. Fleur speelt in JO11-4M welk team getraind wordt door Manon en Leon Coolen. Haar favoriete club is Groene Ster en haar favoriete speler is Danny Stassar. Fleur voorspelt een 3-2 overwinning voor Groene Ster tegen Heerenveen.

 

 

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

De wedstrijdballen zijn geschonken door Daniëlle Leerssen als eerbetoon aan haar broer Hubert Leerssen. Een trouw supporter en kaderlid van RKSV Groene Ster die niet meer in ons midden is. Daarnaast is een wedstrijdbal geschonken door de heer Raymond Spoel van Sport 2000.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *