Nieuwsflitsen rondom Groene Ster – sc Heerenveen

Woensdagavond 31 oktober speelt Groene Ster in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen eredivisionist sc Heerenveen. De wedstrijd tegen de Friese club start om 19.45 uur. Onderstaand enkele nieuwsfeiten rondom deze historische bekerwedstrijd in onze 92-jarige clubhistorie.

Terugblik
Heerenveen wist in de eerste ronde een minimale 0-1 zege te behalen bij tweededivisionist Katwijk. De ploeg uit Friesland bezet op dit moment de 8e plaats in de Eredivisie. Groene Ster wist twee kwalifcatierondes te overleven door een vrijlot en FC Lienden uit te schakelen. In de eerste ronde versloeg Groene Ster het Tielse TEC met 2-1 na een uur lang met 10 man te hebben gespeeld. Groene Ster staat op een 4e plaats in de hoofdklasse B.

Line-up
De 22 spelers zullen met de meiden van de Groene Ster meisjes teams (onder 11 jaar) het veld betreden.

Arbitrale kwartet
Het bekerduel Groene Ster – sc Heerenveen zal onder leiding staan van scheidsrechter Martin Pérez. De 30-jarige Helmonder is relatief nieuw in de Eredivisie en floot in november 2017 zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in het treffen tussen Heracles Almelo en VVV. Pérez wordt woensdag bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mark Strijker en Terry Hoekstra. Jerôme Vries is aangewezen als vierde official.

 

 

 


Kaartverkoop

De dagkassa is woensdag vanaf 17.15 uur geopend. Het feestpaviljoen is vanaf 17.00 uur geopend. De entreeprijs voor deze wedstrijd bedraagt EUR 10,00 voor volwassenen. De entreeprijs voor de leeftijd 65+ en jeugd t/m 14 jaar bedraagt EUR 5,00. Groene Ster leden dienen hun vooraf opgehaalde persoonsgebonden toegangskaart te laten zien bij de entree. Op de wedstrijddag zelf dienen leden die geen persoonsgebonden toegangskaart hebben afgehaald de normaal geldende entreeprijs te betalen. Heerenveen kan rekenen op support vanuit Friesland. Er zullen 95 supporters vanuit het hoge Noorden afreizen naar Heerlerheide.

 

Jubileum
Groene Ster-verdediger Dave Velraeds speelt tegen sc Heerenveen zijn 100e officiële duel voor Groene Ster. De 26-jarige linkspoot, in totaliteit bezig aan zijn zesde seizoen bij Groene Ster, ziet de bekerwedstrijd tegen Heerenveen als absoluut hoogtepunt in zijn voetbalcarrière.

Muzikale omlijsting
Voor de aftrap van Groene Ster – Heerenveen zal Harmonie St. Gerardus Heksenberg het Limburgse en Friese volkslied spelen. Sjpasskapel Mit De Moel d’r Aa, met ons eigen lid Rob Rijnders in de gelederen, zal voor, tijdens en na het bekerduel voor de juiste muzikale omlijsting zorgdragen. In het feestpaviljoen zorgt vanaf 17.00 uur DJ Percy uit Heerlerheide voor de muzikale noot.

Speciale tenues
Als blijvende herinnering voor deze unieke bekerwedstrijd speelt Groene Ster tegen Heerenveen in gloednieuwe en speciale shirts met op de achterkant de namen van de spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *