Groene Ster freewheelt naar volgende bekerronde

Groene Ster heeft afgelopen donderdagavond in Eygelshoven middels een riante 2-7 zege op tweedeklasser LHC de derde ronde van de districtsbeker Zuid II bereikt. Woensdagavond 14 november wordt er bij SV Laar in Weert geloot voor het vervolg van het districtsbekertoernooi.

Met in het achterhoofd al het moois dat bekervoetbal los kan maken, greep Groene Ster het eerste duel in de knock-outfase van de districtsbeker meteen aan om niets aan het toeval over te laten. Binnen een kleine 10 minuten wist Groene Ster een rappe 0-3 voorsprong op te bouwen. De openingstreffer was voor Mick Hellemons die uit een voorzet van Dylan Zwartjes fraai kon afronden: 0-1. Daarna stoomde Dylan Zwartjes sterk op om de 0-2 binnen te schieten, waarna verdediger Kevin Werker een strakke vrije trap van Thom Vluggen bij de tweede paal in het dak van het doel kopte (0-3). Tot aan het rustsignaal van arbiter Meijers kreeg Groene Ster nog enkele goede mogelijkheden, echter een treffer werd aan de andere kant genoteerd toen LHC via oud Groene Ster-speler Romano Raets van dichtbij kon inschieten.

Amper uit de kleedkamers voor de tweede helft stond de 1-4 al op het scorebord middels een rake treffer van Thom Vluggen die in tweede instantie onhoudbaar binnen schoot. Nadat LHC via een makkelijk gegeven strafschop op 2-4 wist te komen via Romano Raets en de lichtmasten eenzijdig waren uitgevallen, was het weer de beurt aan Groene Ster. Na het kortstondige oponthoud tikte Steff de Wit uit een een hoekschop van Thom Vluggen de 2-5 binnen, waarna invaller Mo Kourouma met een bekeken afstandsschot de zesde gastentreffer liet aantekenen. Uit de vele Groene Ster-aanvallen was het vervolgens alleen nog Thom Vluggen die met een fraaie volley voor de 2-7 eindstand zorgde.

LHC – Groene Ster 2-7 (1-3). Mick Hellemons 0-1, Dylan Zwartjes 0-2, Kevin Werker 0-3, Romano Raets 1-3, Thom Vluggen 1-4, Romano Raets (strafschop) 2-4, Steff de Wit 2-5, Mo Kourouma 2-6, Thom Vluggen 2-7. Scheidsrechter: René Meijers (Beek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *