Groene Ster hervat competitie bij Leonidas in Rotterdam

Komende zondag hervat Groene Ster de competitie in de hoofdklasse B met een uitduel bij Leonidas in Rotterdam. Na Minor, Alphense Boys, RKAVV en Unitas wacht zondag de vijfde nieuwe tegenstander van dit seizoen. Na de afgesloten eerste periode, het schrappen van alle uitslagen van de uit de competitie genomen degradant Papendorp en het voorbije voetballoze inhaalweekend zal Groene Ster de resterende vijf duels voor de winterpauze willen aangrijpen om bij te blijven in de top van de hoofdklasse B.

RKSV Leonidas is een amateurvoetbalvereniging uit de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek in Rotterdam en is na Sparta, Feyenoord en Excelsior de vierde club van Rotterdam. De ploeg van hoofdtrainer Gilberto de Wildt kwam over uit de hoofdklasse A en eindigde daar vorig seizoen op een fraaie vierde plaats. Gezien de huidige twaalfde plaats op de ranglijst gaat het voor Leonidas in de hoofdklasse B wat moeizamer. De Rotterdammmers wisten op zondag 30 september voor het laatst te winnen op bezoek bij UDI’19/CSU (0-2). Twee weken geleden speelde Leonidas op eigen veld met 1-1 gelijk in het kelderduel tegen De Meern. Leonidas wist voor de rest op het eigen sportpark alleen nog winst te boeken tegen Vlissingen (2-1) en zal tegen Groene Ster voor de winst willen gaan om richting middenmoot te klimmen.

Groene Ster kreeg in de laatste wedstrijd van de eerste periode een flinke opdoffer met de 0-4 thuisnederlaag tegen huidig koploper Unitas. Na het wegvallen van Papendorp staat Groene Ster op een zesde plaats in de hoofdklasse B, waar de onderlinge verschillen echter gering zijn. De kloof naar koploper Unitas bedraagt vier punten en met een aantal onderlinge confrontaties tussen ploegen in de top tijdens de komende speeldagen kan de vlag er alweer snel anders bij hangen. Om op het vinkentouw te blijven in de top van de hoofdklasse B zal Groene Ster eerst zelf tot winst moeten komen. Zondag ligt hiervoor een sportieve mogelijkheid als in de vroege ochtenduren de reis zal worden gemaakt naar Rotterdam waar arbiter Johan Jensch, eerder al scheidsrechter bij het competitieduel Groene Ster – Minor, om 13.00 uur zal fluiten voor de aftrap.

Geef u op voor de busreis naar Rotterdam!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 9.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Rotterdam. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 16.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Leonidas
Erasmuspad 9
3052 KP Rotterdam

HoofdklasseB

Zondag 18 november 2018

Leonidas – Groene Ster

Locatie: Sportpark Leonidas

Scheidsrechter: Johan Jensch uit Almere

aanvang: 13.00 uur (vertrek bus: 9.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 11 Halsteren UDI’19/CSU 14.30 uur
18-11-2018 Alphense Boys Vlissingen 14.00 uur
Periode 3 Meerssen IFC 14.30 uur
Gemert Unitas 14.00 uur
Baronie Minor 14.30 uur
De Meern RKAVV 14.00 uur
Leonidas Groene Ster 13.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *