Uitbeurt voor Groene Ster bij achtervolger Nuenen

Komende zondag start de laatste voetbalmaand van het jaar als Groene Ster op bezoek gaat bij RSKV Nuenen. De huidige nummer zes van de ranglijst is de laatste jaren een lastige tegenstander gebleken voor de groen-witten. Hoofdtrainer Maurice Verbunt zal vooral zijn zegeningen tellen om op basis van de huidige fraaie derde plek in de hoofdklasse B vol voor een goed resultaat te gaan in Noord-Brabant.

Nuenen eindigde vorig seizoen netjes in de middenmoot op een negende plaats, twee plekken en twee punten boven Groene Ster. Nuenen staat dit seizoen onder leiding van Jan Poortvliet, de oud-international die 19 keer uitkwam voor het Nederlands elftal en meespeelde in de verloren WK-finale van 1978. De Brabanders verspeelden afgelopen zondag punten door bij Minor met een 2-2 gelijkspel van het veld te stappen. Met vier punten achterstand op Groene Ster zal Nuenen dan ook zondag de aansluiting niet willen verliezen naar de brede (sub)top. Nuenen is op eigen veld moeilijk te kloppen. Zo beten andere hoogvliegers als Baronie en Halsteren zich al stuk met een 1-1 remise als gevolg en ook Gemert won maar nipt met 0-1 in Nuenen.

Groene Ster wist voor het laatst in seizoen 2016-2017 in Nuenen te winnen toen er een doelpuntrijke 2-5 winst werd behaald. De onderlinge ontmoetingen tussen Nuenen en Groene Ster kenmerken zich vooral door de vele treffers die gescoord werden. In de afgelopen twee seizoenen werd in vier duels maar liefst 25 keer gescoord. Vorig seizoen liep het twee keer mis voor Groene Ster met tweemaal een 4-2 nederlaag als onwenselijk resultaat. Verliespartijen die achteraf als onnodig werden bestempeld. Zondag ligt er in ieder geval een mooie sportieve uitdaging in het verschiet voor Groene Ster om deze keer aan de juiste kant van de score te blijven en de maand december goed te starten.

Geef u op voor de busreis naar Nuenen!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Nuenen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark ‘Oude Landen’
Pastoorsmast 14
5673 TD Nuenen

HoofdklasseB

Zondag 2 december 2018

Nuenen – Groene Ster

Locatie: Sportpark Oude Landen

Scheidsrechter: Arthur Midden uit Heteren

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 11.30 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 13 Halsteren De Meern 14.30 uur
02-12-2018 Alphense Boys UDI’19/CSU 14.00 uur
Periode 3 IFC Vlissingen 14.00 uur
Meerssen Minor 14.30 uur
Gemert RKAVV 14.00 uur
Baronie Unitas 14.30 uur
Nuenen Groene Ster 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *