Volwassen Groene Ster wint ook in Nuenen

Groene Ster blijft sterk presteren in de hoofdklasse B. De vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd bij Nuenen werd omgezet in een minieme, maar verdiende 0-1 overwinning voor de groen-witten. Chefrino Eind bleek het goudhaantje te zijn door een kwartier voor het eindsignaal de bevrijdende treffer te scoren. Door de achtste seizoenszege blijft Groene Ster beide koplopers Gemert en Baronie op de hielen zitten. Komende zondag wacht een heuse topper als Groene Ster bezoek krijgt van Baronie. Een week later eindigt de eerste seizoenshelft en wordt de tussenbalans opgemaakt.

In de eerste twee minuten was Groene Ster al dicht bij de openingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Chefrino Eind wist Cem Unal niet te scoren in riante positie. Een minuut later bediende Dylan Zwartjes vanaf de rechtervleugel Chefrino Eind op maat, diens kopbal ging echter over. Hierna bleef Groene Ster een surplus aan balbezit behouden en werd er in hoog tempo gevoetbald. Er was echter te veel onnauwkeurigheid in het spel bij beide ploegen om echt gevaarlijk te worden. Met veel kleine overtredingen (scheidsrechter Midden trok voor Nuenen vier maal de gele kaart uit zijn borstzak) probeerde een fel spelend Nuenen het aanvalsspel van Groene Ster vroegtijdig af te breken. Groene Ster kreeg vlak voor de pauze nog een goede mogelijkheid. Een fraaie combinatie tussen Thom Vluggen en Maikel van Kesteren bereikte Chefrino Eind als eindstation. Een openingstreffer bleef vooralsnog uit nadat de kopbal van Chefrino Eind naast het doel ging.

Na de pauze nam Groene Ster vanaf de aftrap het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Tien minuten na de aftrap wist de Nuenen-defensie de opgerukte Nathan Rutjes alleen maar af te stoppen met een overtreding. De toegekende vrije trap werd door Dylan Zwartjes vanuit een moeilijke positie buiten bereik van Nuenen-doelman Jeroen Keeris op de paal geschoten. Groene Ster verhoogde het tempo en niet zonder resultaat. Aanvoerder Maikel van Kesteren stuurde Chefrino Eind de vrije ruimte in, waarna de topscorer van Groene Ster onreglementair onderuit werd gehaald binnen het zestienmetergebied. De toegekende strafschop was deze keer geen zekerheid voor Mick Hellemons. De strafschop werd gestopt door de boomlange Nuenen-doelman Jeroen Keeris. Cem Unal reageerde attent op de rebound, maar zag zijn inzet naast gaan. Deze tegenvaller inspireerde Groene Ster blijkbaar om nog eens extra aanvallend druk te zetten. Een dadendrang die succesvol uitpakte. Voorbereidend werk van middenvelder Roy Janssen werd op waarde geschat door Chefrino Eind die voor de Nuenen-goalie koelbloedig bleef in de afronding: 0-1. Met de verdiende voorsprong op zak was Groene Ster in de slotfase nog enkele malen dicht bij een tweede treffer. Zo trof Chefrino Eind de paal en zeilde een schot van invaller Steff de Wit over de lat. Nuenen probeerde nog wel de aanval te zoeken, maar gevaar ontstond er niet voor het doel van Job van de Walle. Een compliment aan het sterke collectief van Groene Ster dat conditioneel geen moment in de problemen kwam. Tel daarbij op dat het verdedigend bij Groene Ster als een huis stond en de vorig seizoen veelvuldig scorende Nuenen-spits Thom van de Donk compleet uit de wedstrijd werd gespeeld en de overwinning voor de Verbunt-equipe is verklaard.

Groene Ster bleef op het druilerige sportpark Oude Landen fier overeind tegen een lastige tegenstander waartegen vorig seizoen nog twee keer een 4-2 nederlaag werd geleden. Een knappe prestatie van de in de vooral in tweede helft dominant en sterk spelende sterdragers, want andere topploegen in de hoofdklasse B (Baronie en Halsteren) leden puntverlies bij de stugge Brabantse ploeg. Groene Ster zet Nuenen op een afstand van zeven punten en verzekert zich daarmee al op een plek in de top 5 als de winterstop straks zijn intrede doet.

Groene Ster zal nu echter meer willen. De winst tegen Nuenen is een prima opmaat naar de topper aanstaande zondag als de gedeelde koploper Baronie uit Breda op bezoek komt in Heerlerheide. Het laatste thuisduel van 2018 en dus volop reden om aanwezig te zijn op sportpark Pronsebroek.

Nuenen – Groene Ster 0-1 (0-0). 76. Chefrino Eind 0-1. Scheidsrechter: Arthur Midden (Heteren). Geel: Colin van Gool, Lars van Stipdonk, Koen Bots, Joey van den Berk (allen Nuenen), Mick Hellemons (Groene Ster).

Bekijk foto’s Nuenen – Groene Ster (bron: Frank Laracker)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *