Groene Ster maakt zich op voor apotheose eerste seizoenshelft

Komende zondag speelt Groene Ster het laatste thuisduel van het kalenderjaar 2018 als de gedeelde koploper Baronie uit Breda te gast is op sportpark Pronsebroek. Groene Ster hijgt Baronie in de nek met een schamel puntje achterstand. Een echte topper dus in Heerlerheide welke u absoluut niet mag missen.

Groene Ster begon de maand december prima met een verdiende 0-1 zege bij het lastige Nuenen. In een wedstrijd waar het defensief als een huis stond, trok een aanvallend Groene Ster via topscorer Chefrino Eind (zijn 9e competitietreffer) aan het langste eind. Baronie won op eigen veld van de sterke promovendus Unitas (2-0), waardoor zowel Groene Ster als Baronie in het kielzog blijven van lijstaanvoerder Gemert.

Evenals Groene Ster presteert Baronie aanmerkelijk beter dan in het vorige seizoen. Waren beide teams destijds elkaars grootste concurrenten in de onderste regionen, inmiddels zijn het opnieuw concurrenten, echter ditmaal om de titelstrijd. Na vorig seizoen net boven de streep te zijn geëindigd, versterkte de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje zich in de zomer aanzienlijk waarbij met name de aanvalslinie werd voorzien van scorend vermogen met nieuwelingen als Mijnhijmer, Mohammad en Mekkaoui. De Baronnen beschikken tot de laatste wedstrijdronde over de minst gepasseerde verdediging van de hoofdklasse B en zullen in Heerlerheide geen averij willen oplopen.

Na de opwarmer in de districtsbeker zal Groene Ster in haar laatste thuiswedstrijd van 2018 nog een keer alles uit kast willen halen voor eigen publiek. De ploeg van trainer Maurice Verbunt kan een nu al geslaagde eerste seizoenshelft nog meer glans geven door de laatste twee competitieduels voor de winterpauze vol aan te grijpen om voor het maximale te gaan. Na een aantal topduels in de landelijke beker en in de competitie zal Groene Ster zondagmiddag wederom een hoog niveau moeten nastreven om Baronie in de hoofdklasse-topper van repliek te dienen. De onderlinge wedstrijden tussen Groene Ster en Baronie eindigden vorig seizoen in een gelijke tred. In Breda boekte Groene Ster een 0-1 zege en in Heerlerheide won de Bredase ploeg met 0-2 in een barslecht duel. Het zal duidelijk zijn dat gezien de huidige posities op de ranglijst er komende zondag meer vuurwerk verwacht mag worden. Arbiter Roy Witlox uit Berlicum zal de 22 spelers in de topper van de hoofdklasse B vanaf 14.30 uur tot voetbal manen.

Wij nodigen iedereen van harte uit om de ploeg van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen langs de lijn te supporteren en ook in het laatste thuisduel van dit jaar de verdiende steun te geven. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 9 december 2018

Groene Ster – Baronie

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Roy Witlox uit Berlicum

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 14 Minor Halsteren 14.30 uur
09-12-2018 Vlissingen Meerssen 14.00 uur
Periode 3 Groene Ster Baronie 14.30 uur
De Meern IFC 14.00 uur
RKAVV Alphense Boys 17.00 uur zaterdag 08-12-18
Leonidas Gemert 13.00 uur
Unitas Nuenen 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 9 december 2018 zijn bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Baronie 1 Selena en Shana Fuyt pupil van de week. Selena is 8 jaar en zit in groep 3/4 van basisschool De Ganzerik. Selena speelt in JO8-5. Haar favoriete club is Roda JC en haar favoriete speelster is Sari van Veenendaal, de keepster van het Nederlands Vrouwen Elftal. Shana is 10 jaar en zit in groep 7 van basisschool De Ganzerik. Shana speelt in MO11-5M. Haar favoriete club is Groene Ster en haar favoriete speelster is Shanice van de Sanden. Selena en Shana voorspellen een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Baronie.

 

 

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *