Groene Ster bij laatste zestien in districtsbeker

Groene Ster heeft afgelopen donderdagavond in Weert de volgende ronde in de districtsbeker bereikt door een 0-3 zege op tweedeklasser Wilhelmina’08. De groen-witten plaatsen zich daarmee voor de vijfde ronde (achtste finales) van de districtsbeker Zuid II. In februari 2019 zullen de overgebleven 16 teams uit Noord en Zuid via een openbare loting aan elkaar worden gekoppeld.

Op een moeilijk bespeelbaar grasveld op sportpark Drakesteyn begon Groene Ster overtuigend in dit bekerduel. Dit resulteerde al na elf minuten in een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet van Dylan Zwartjes scoorde Steff de Wit uit de draai de openingstreffer: 0-1. Hierna bleef het meeste balbezit voor Groene Ster, maar probeerde Wilhelmina’08 onder aanvoering van oud EHC-speler Youssef Koubali voor het doel van Job van de Walle te verschijnen. Echter gevaarlijk wist de Weertse ploeg niet te worden. Vijf minuten voor de pauze stond goed doorzetten van Cem Unal op de rechtervleugel aan de basis van de tweede Heerlerheidse treffer. Aanvoerder Maikel van Kesteren liet 0-2 aantekenen. Daarvoor was Groene Ster ook al enkele malen dichtbij een doelpunt via Danny Stassar, Thom Vluggen en Steff de Wit.

In de tweede helft bleek al snel dat Wilhelmina’08 zich nog niet verloren had gegeven. De ploeg met twee oud-Groene Ster spelers in de selectie, doelman Ruud Verheijen en aanvaller Yassine Farah, bleef met veel vechtlust mogelijkheden zoeken om de aansluitingstreffer te scoren. De beste kans daartoe kreeg Ilias Dari halverwege de tweede helft, maar geheel vrijstaand wist de Weertse aanvaller het doel niet te vinden. In deze fase verzuimde Groene Ster de wedstrijd in het slot te gooien door de derde treffer te scoren. Deze kwam uiteindelijk toch in de slotminuten. Na een combinatie tussen Steff de Wit en Thom Vluggen zorgde Cem Unal voor de 0-3 en de laatste officiële treffer van 2018.

Groene Ster sluit de eerste seizoenshelft in stijl af. In de competitie heeft de ploeg van Mauric Verbunt de minste verliespunten van de hoofdklasse B, in de TOTO KNVB beker werden drie fraaie wedstrijden gespeeld en in de districtsbeker is een plek bij de laatste 16 amateurclubs een feit. Zondag 27 januari 2019 rolt de bal weer voor het echt als Groene Ster de competitie hervat in de hoofdklasse B met de Limbursge derby op bezoek bij SV Meerssen.

Wilhelmina’08 – Groene Ster 0-3 (0-2). 11. Steff de Wit 0-1, 40. Maikel van Kesteren 0-2, 85. Cem Unal 0-3. Scheidsrechter: Robin Vereijken (Laarbeek).

UITSLAGEN VIERDE RONDE

Schijndel/DE WIT 1 – MVC’19 1 (22 januari 2019)
SDDL 1 – Nooit Gedacht 1 (0-3)
Avanti’31 1 – Vitesse’08 1 (5-2)
Berghem Sport 1 – Gemert 1 (1-1, Gemert w.n.s.)
TOP 1 – Deurne 1 (4-0)
Wittenhorst 1 – NWC 1 (15 januari 2019)
Prinses Irene 1 – Mierlo Hout 1 (1-2)
Sparta’25 1 – EVVC 1 (4-1)
SV Meerssen 1 – Obbicht 1 (SV Meerssen bekert verder ivm afzegging Obbicht)
RKSV Minor 1 – Chevremont 1 (12 januari 2019)
SCM 1 – SVH’39 1 (1-1, SCM w.n.s.)
SVME 1 – DVO 1 (5-3)
Sporting Heerlen 1 – Caesar 1 (0-0, Caesar w.n.s.)
Walram 1 – Helden 1 (2-3)
Langeberg 1 – Eijsden 1 (1-1, Langeberg w.n.s.)
Wilhelmina’08 1 – Groene Ster 1 (0-3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *