Groene Ster uit de startblokken op Wintertoernooi

Groene Ster is de hervatting van de tweede competitiehelft van start gegaan met het traditionele Wintertoernooi op het eigen sportpark Pronsebroek. Op vrijdag 4 januari en zondag 6 januari mocht Groene Ster voor de zevende keer als gastheer optreden voor deze jaarlijkse reeks oefenwedstrijden waaraan naast Groene Ster (Hoofdklasse B) derdedivisionist EVV, eersteklasser Chevremont en Roda JC U19 (1e divisie) deelnamen.

Al met al zinnige oefenduels voor Groene Ster en de drie deelnemende tegenstanders met het oog op de aanstaande herstart van de competitie. Een woord van dank gaat uit naar alle scheidsrechters (Max Kok, Marco Bos, René Meijers en Luc Tissingh) voor de vlekkeloze arbitrale leiding bij de vier oefenduels. Tevens bedanken wij Moonen Movies, die bij alle duels aanwezig was om de doelpunten op beeld vast te leggen.

Groene Ster – EVV (1-1)

Groene Ster startte op vrijdagavond met een oefenduel tegen derdedivisionist EVV. In een onderhoudende eerste helft vielen er weinig noemenswaardige kansen te noteren voor beide doelen. In de tweede helft kreeg Groene Ster de beste mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Chefrino Eind was een aantal malen dicht bij de 1-0, maar de paal en tussenkomst van EVV-doelman Vercruysse voorkwam een treffer. In de laatste tien minuten werd dan toch het net gevonden door beide ploegen. Nadat EVV via Jeffrey Rijkers de 0-1 de openingstreffer produceerde, wist Sammy Sabri de gelijkmaker aan te tekenen. De topscorer van het tweede elftal profiteerde van een matige spelhervatting van de ervaren EVV-goalie Vercruysse en zorgde met een bekeken lob voor de 1-1 eindstand. Een verdienstelijk oefenduel van Groene Ster waarin hoofdtrainer Maurice Verbunt door het ontbreken van een aantal vaste waarden volop de kans gaf aan de jeugdige talenten van het tweede elftal.


Chevremont – Roda JC U19 (4-2)

Eersteklasser Chevremont startte op vrijdagavond het Wintertoernooi met een 4-2 zege op het jeugdige Roda JC U19. Na de snelle en fraaie openingstreffer (0-1) van Roda JC-aanvaller Jimmy Vijgen zorgde Brian Jacobs na een kwartier voor de gelijkmaker: 1-1. Via een rake kopbal van Maikel de Groot wist Chevremont de rust te bereiken met een 2-1 voorsprong. In de tweede helft scoorde Eloy Cox de 3-1 en kon Roda JC U19 via Ibou Cherif de achterstand verkleinen tot 3-2. In de slotminuut wist Chevremont de eindstand te bepalen op 4-2 via een benutte strafschop van Eloy Cox.


Groene Ster – Chevremont (5-1)

Op de vroege zondagmorgen liet Groene Ster in het duel tegen het in de eerste klasse hoog genoteerde Chevremont er geen gras over groeien. Met fris en aanvallend voetbal werd een 3-0 voorsprong bereikt bij rust. Na een misverstand op het middenveld bij Chevremont wist Cem Unal na een vrije doortocht voor de 1-0 te zorgen. Vervolgens bereikte een lange crosspass van Dave Velraeds de vrijstaande Chefrino Eind aan de rechterkant. Diens voorzet werd eenvoudig binnengelopen door Thom Vluggen (2-0). Nadat laatstgenoemde na een individuele actie onreglementair onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen, wist Mick Hellemons vlak voor rust de toegekende strafschop bekwaam te verzilveren: 3-0. Na de thee wist Chevremont uit een rake strafschop (na vermeend hands) van Eloy Cox te milderen naar 3-1. Met enkele wissels schroefde Groene Ster de score verder op. Een rake vrije trap in de winkelhaak van Dylan Zwartjes betekende de 4-1 en een intikker van Dave Velraeds, na een bekeken voorzet van invaller Sammy Sabri, zorgde ervoor dat er een 5-1 einduitslag viel te noteren.


EVV – Roda JC U19 (4-1)

Derdedivisionist EVV kende weinig problemen met de talenten van Roda JC. Drie treffers van EVV-aanvaller Shaquille Simmons en een doelpunt van Reno Kochanowski zorgde voor een 4-0 ruststand. Ondanks een aantal goede mogelijkheden wisten de Echtenaren in de tweede helft niet meer te scoren. In de slotfase kon Roda JC-verdediger Luca Eurlings de statistische eretreffer scoren (4-1).


Uitslagen Wintertoernooi 2019:

Vrijdag 4 januari 2019
Groene Ster – EVV 1-1
Chevremont – Roda JC U19 4-2

Zondag 6 januari 2019
Groene Ster – Chevremont 5-1
EVV – Roda JC U19 4-1

Bekijk foto’s wintertoernooi Groene Ster (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *