Groene Ster start 2019 met topper tegen Gemert

Als het hoofdveld niet te veel hinder ondervindt van de winterse weersomstandigheden speelt Groene Ster komende zondag het eerste (thuis)duel van 2019 als VV Gemert te gast is sportpark Pronsebroek. Een treffen tussen de nummer 4 en 3 van de ranglijst. Een heuse topper op de 18e speeldag in de hoofdklasse B, waar zondag tevens het duel Halsteren (2) – Baronie (1) wordt gespeeld. ‘Super Sunday’ derhalve op de eerste zondag van de maand februari.

Na de 1-0 winst in de topper tegen Baronie van 9 december 2018 eindige Groene Ster als koploper van de hoofdklasse B. Daarna kwam de equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt tweemaal niet in actie. De competitieduels op natuurgras bij UDI’19/CSU en SV Meerssen konden door het winterse weer geen doorgang vinden. Doordat de concurrentie wel in actie kwam, is de koppositie inmiddels in handen van Baronie waarbij Halsteren en Gemert de Bredanaren in de nek hijgen. Groene Ster heeft op papier de minste verliespunten van de de hoofdklasse B en staat ten opzichte van de lijstaanvoerder twee verliespunten in de plus.

Zondag treft Groene Ster met Gemert een opponent die op basis van historische cijfers altijd als zeer lastig bestempeld kan worden. De laatste seizoenen is Groene Ster steeds dichter bij een resultaat tegen de Gemertenaren en wil het kwartje nog niet de juiste kant opvallen. In het eerdere onderlinge treffen in Gemert van dit seizoen moest Groene Ster de eerste nederlaag (1-0) van de competitie slikken, alhoewel er in die wedstrijd op basis van het vertoonde spel meer in het vat leek te zitten. Gemert heeft zich ook dit seizoen weer ontpopt tot een titelkandidaat en zal in Heerlerheide niet opnieuw averij willen oplopen na de verrassende nederlaag in de Brabantse derby tegen Nuenen (2-4 nederlaag) van afgelopen zondag.

Met de nodige trainingsarbeid en vijf nuttige oefenduels heeft Groene Ster de korte winterstop goed doorgebracht. In het laatste oefenduel werd eersteklasser VV Schaesberg met duidelijke cijfers (7-2) aan de kant gezet in de aanloop naar de competitiehervatting. Zondag gaat de bal weer voor het echt rollen met de topper tegen Gemert. De groen-witten kenden met 29 punten een prima eerste seizoenshelft en zullen de mooie klassering zo lang mogelijk in stand willen houden. Daarvoor zullen de manschappen van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen meteen volle bak moeten gaan en zal er aangeklampt moeten worden aan het hoge niveau zoals in eerdere topduels tegen Halsteren (1-1) en Baronie (1-0 winst) werd geëtaleerd.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster van harte uit om de hoofdmacht komende zondag langs de lijn van de nodige support te voorzien tijdens het eerste officiële duel van 2019. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 3 februari 2019

Groene Ster – Gemert

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Dave de Vries uit Amstelveen

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 18 Leonidas UDI’19/CSU 13.00 uur
03-02-2019 Alphense Boys Meerssen 14.00 uur
Periode 2 Minor IFC 14.30 uur
Unitas De Meern 14.30 uur
Nuenen RKAVV 18.00 uur zaterdag 02-02-19
Groene Ster Gemert 14.30 uur
Baronie Halsteren 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 3 februari 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Gemert 1 Brandon Laurens pupil van de week. Brandon is 10 jaar en zit in groep 6 van basisschool Frans Postma Beersdal. Brandon speelt in JO10-2 welk team getraind wordt door Levin Willems, Antoine en Brian van de Veer. Zijn favoriete club is Fortuna Sittard en zijn favoriete speler is Cristiano Ronaldo. Brandon voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Gemert.

 

 

 


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *