Groene Ster in slotfase langs RKAVV

Groene Ster heeft zich afgelopen zondag hersteld van de zeperd tegen Gemert door in Leidschendam bij RKAVV met een 0-2 zege aan de haal te gaan. De meest verre uitwedstrijd (235 kilometer enkele reis) in de hoofdklasse B tegen de (te) laag geklasseerde thuisploeg leverde Groene Ster op de valreep een 0-2 overwinning op. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, echter in de slotfase barstte het duel op het regenachtige sportpark pas echt los. Nadat de thuisclub vanwege een rode kaart werd gekortwiekt tot tien man wist Groene Ster in de slotminuten alsnog aan het langste eind te trekken. Een beauty van Dylan Zwartjes in de blessuretijd brak de ban, waarna uiteindelijk Thom Vluggen de 0-2 eindstand op het scorebord liet zetten. Groene Ster behaalde daarmee de eerste driepunter van 2019 en blijft in de slipstream van de top 3 in de hoofdklasse B met een verliespunt achter de huidige koploper Baronie.

Forse wind en hevige regen zorgden al op voorhand voor ingrediënten, die een nadelige invloed zouden hebben op een aantrekkelijk schouwspel. De eerste helft was er dan ook een om snel te vergeten met nauwelijks aanvallende momenten van beide ploegen en veel verkeerde keuzes in de zoektocht om een aanval op te bouwen. Drie momenten deden de toeschouwers even opveren op de ijskoude tribune. Na zeven minuten teisterde Cem Unal onhoudbaar voor RKAVV-doelman Mike ten Kroode het aluminium en de gastheren leken gevaarlijk te worden toen Groene Ster-doelman Job van de Walle pas in tweede instantie een vrije trap van Jop Verhagen op het spekgladde veld klem had. Op slag van rust kopte Cem Unal over uit een voorzet van Dylan Zwartjes.

Ondanks het feit dat Groene Ster na de pauze het meeste balbezit had, leek het stugge en fysiek sterke RKAVV overeind te blijven. De groen-witten werden echter ook aanvallend gevaarlijker. Dit leverde kansen op via invaller Steff de Wit en een vrije trap van Dylan Zwartjes, echter verontrusting bij de RKAVV-achterhoede was er vooralsnog niet. De beste kans kwam er voor Chefrino Eind na ruim een uur spelen, maar oog in oog met RKAVV-goalie Mike ten Kroode kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Met nog een kwartier op de klok kwam het duel pas echt op gang. Het spel ging op en neer en beide ploegen werden gevaarlijk in de omschakeling. De ommekeer in de wedstrijd kwam een klein kwartier voor het einde. Topscorer Chefrino Eind onderschepte een te korte terugspeelbal, omspeelde de RKAVV-doelman en werd vervolgens neergelegd door de goalie van de thuisclub. Dit leverde RKAVV-doelman Mike ten Kroode een rode kaart op en Groene Ster een vrije trap, waaruit niet gescoord werd. In de slotfase schakelde Groene Ster opnieuw een extra tandje bij en moest RKAVV zich beperken tot verdedigen. Dit leek voor de thuisclub succesvol te zijn tot de slotminuten. De goed van de extra vrije ruimte gebruikmakende Dylan Zwartjes koos een keer niet voor een voorzet van de zijkant maar draaide naar binnen en schoot uiterst fraai met zijn linkerbeen alsnog de 0-1 tegen het net. Amper bijgekomen van de ontlading van deze fraaie treffer, zette Groene Ster aan voor de laatste aanval. Danny Stassar bediende Thom Vluggen die met een strak schot de eindstand op 0-2 bepaalde.

Een ‘werkzege’ voor Groene Ster dat in RKAVV, zoals vooraf bekend, een lastige tegenstander trof. Complimenten voor de manschappen van Maurice Verbunt omdat door iedereen, ondanks dat het niet een beste wedstrijd was, keihard werd gewerkt en er defensief niets werd weggegeven. Komende zondag zal wederom winst het uitgangspunt zijn als IFC uit Hendrik Ido Ambacht te gast is op sportpark Pronsebroek.

RKAVV – Groene Ster 0-2 (0-0). 90+1. Dylan Zwartjes 0-1, 90+4. Thom Vluggen 0-2. Scheidsrechter: Rob Wassink (Hoofddorp). Rood: Mike ten Kroode (RKAVV). Geel: Rico de Boer (RKAVV), Maikel van Kesteren (Groene Ster). 

Bekijk foto’s RKAVV – Groene Ster (bron: Ron Heinen Fotografie)

Bekijk foto’s RKAVV – Groene Ster (bron: The Arsenal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *