Groene Ster kan nieuwe stap zetten bij UDI’19

Voordat het vrije weekend voor de deur staat in verband met de carnaval speelt Groene Ster komende zondag het inhaalduel bij UDI’19/CSU, de huidige nummer zeven van de ranglijst. Het onderlinge duel kon op de laatste speeldag van 2018 geen doorgang vinden vanwege de sneeuwval. De aftrap op sportpark Parkzicht is zondagmiddag om 14.00 uur.

Zowel UDI’19/CSU als Groene Ster kwamen in het nieuwe jaar pas drie keer in actie. Voor de Udenaren leverde dit twee zeges op bij Nuenen (0-3) en Leonidas (1-2). Het derde uitduel op bezoek bij het in eigen huis sterke Minor werd afgelopen zondag met 3-1 verloren. De ploeg van de nieuwe trainer Stefan Hoogsteder zal dus op eigen veld, daar waar op zondag 25 november 2018 voor het laatst werd gespeeld tegen Meerssen (1-2 nederlaag), iets recht willen zetten. Op basis van de eerdere uitslagen lijken de Udenaren beter uit de voeten te komen tegen op papier hoger genoteerde tegenstanders. Zo won UDI’19/CSU thuis van Gemert en werd een doelpuntloos gelijkspel behaald in en tegen Halsteren. Tegen de onderste ploegen De Meern en Vlissingen kwamen de Udenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Uitslagen zeggen echter niet alles in de hoofdklasse B, waar elke ploeg iedere speeldag weer vol voor de punten gaat. Na de uitglijder tegen Gemert toonde Groene Ster knap herstel met twee zeges op rij zonder tegendoelpunten. Komende zondag zal Groene Ster op het natuurgras in Uden vol aan de bak moeten. De 35 behaalde punten uit de eerste 16 wedstrijden en het feit dat Groene Ster, met de minste verliespunten in de competitie, de mogelijkheid heeft de stap te zetten richting de top 3 zullen bij de manschappen van hoofdtrainer Maurice Verbunt het nodige losmaken. Met komende zondag tevens de topper tussen Gemert en Baronie op het programma kan er een verschuiving in de top van de hoofdklasse B bewerkstelligd worden. Van de eerdere acht edities UDI’19 – Groene Ster in de hoofdklasse B verloor Groene Ster vier maal, werd er drie keer een 1-1 gelijkspel behaald en werd eenmaal de volle winst meegenomen. Voor de fervente Groene Ster-supporter: dat was in seizoen 2004-2005 toen Groene Ster in het tweede hoofdklasse-jaar met een 0-2 zege uit Uden vertrok. Zondagmiddag wacht voor Groene Ster wederom een sportieve uitdaging om ook op sportpark Parkzicht voor het maximale te gaan en de statistieken van de laatste jaren te doorbreken.

Geef u op voor de busreis naar Uden!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Uden. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Parkzicht
Parklaan 4
5404 NH Uden

HoofdklasseB

Zondag 24 februari 2019

UDI’19/CSU – Groene Ster

Locatie: Sportpark Parkzicht

Scheidsrechter: Jan-Willem Bouw uit Peize

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA (INHAAL)

Wedstrijddag 15 UDI’19/CSU Groene Ster 14.00 uur
17-02-2019 Alphense Boys De Meern 14.00 uur
Periode 3 IFC Unitas 14.00 uur
Gemert Baronie 14.00 uur
Meerssen RKAVV 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *