Groene Ster aast op revanche tegen Unitas

Na het voetballoze carnavalsweekend van verleden week gaat komende zondag de bal weer rollen in de hoofdklasse B als Groene Ster op bezoek gaat bij GVV Unitas in Gorinchem. De prima presterende Gorcummers wisten de eerste periodetitel te bemachtigen en staan in de subtop op een vijfde plaats met vijf punten achterstand op Groene Ster.

Op 4 november 2018 troffen Groene Ster en Unitas elkaar voor het eerst in Heerlerheide en ging de hoofdklasse-debutant er met een geflatteerde 0-4 winst vandoor. De ploeg van trainer Rick Adjei, die komend seizoen de overstap maakt naar tweededivisionist Kozakken Boys, profiteerde van het gemors van de concurrentie en eiste zo de eerste periodetitel op met 24 punten uit 10 duels. In de 7 wedstrijden na de eerste periode wist Unitas maar 7 punten te pakken, waardoor een plek bij de topploegen uit het zicht geraakte. Zondag kan Unitas de kloof naar boven kleiner maken als Groene Ster op bezoek komt op sportpark Molenvliet.

Met virtueel evenveel verliespunten als koploper Baronie doet Groene Ster (derde plaats) volop mee met de titelpretendenten. Na de 20 punten uit de eerste periode werden 16 punten uit 7 duels gehaald, waardoor de groen-witten nog maar drie punten verwijderd zijn van het totaal (39) aan punten van vorig seizoen. Gezien de ontwikkeling van het team en de verdienstelijke resultaten lijkt er dit seizoen, met nog 11 resterende competitieduels, beduidend meer in het vat te zitten. Om mee te blijven doen in de kopgroep zal Groene Ster in Gorinchem ongetwijfeld voor de overwinning willen gaan en met de nodige sportieve revanchegevoelens aan de aftrap verschijnen.

Geef u op voor de busreis naar Gorinchem!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gorinchem. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

N.B.: Voor de supporters die aanwezig zijn in Gorinchem: in de kantine van GVV Unitas zijn geen contante betalingen mogelijk en kan alleen nog maar met PIN betaald worden. Gelieve hiermee rekening te houden.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenvliet
Bataafsekade 6
4204 AX Gorinchem

HoofdklasseB

Zondag 10 maart 2019

Unitas – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenvliet

Scheidsrechter: Badr Benlamkaddem uit Amstelveen

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 11.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 21 Halsteren Meerssen 14.30 uur
10-03-2019 Gemert UDI’19/CSU 14.00 uur
Periode 2 Baronie Vlissingen 14.30 uur
De Meern Leonidas 14.00 uur
RKAVV Minor 14.30 uur
Unitas Groene Ster 14.30 uur
Nuenen Alphense Boys 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *