Focus bij Groene Ster op thuisduel tegen Halsteren

Precies een maand na het laatste thuisduel tegen IFC (1-0) speelt Groene Ster komende zondag weer op eigen bodem als Halsteren, de nummer 3 van de ranglijst, te gast is op sportpark Pronsebroek. Een interessant topduel in de hoofdklasse B tussen twee ploegen die de laatste twee duels puntverlies leden en de aansluiting met koploper Baronie niet uit het oog willen verliezen.

De beslissende maanden in de competitie breken aan in de hoofdklasse B, waarin de ploegen van de top 5 vooralsnog een brede voorsprong hebben op de subtop waar Nuenen met een aanzienlijke achterstand op een zesde plaats vertoeft. Koploper Baronie in het kielzog houden zal voor de topploegen dan ook de voornaamste uitgangspositie zijn in de komende reeks wedstrijden. Groene Ster staat er het beste voor met een achterstand van drie verliespunten op de Bredanaren, Gemert en Halsteren achtervolgen met respectievelijk vier en vijf verliespunten. Tot slot is periodewinnaar Unitas door de winst van afgelopen zondag op Groene Ster ook weer aangehaakt. Al met al volop spanning elke wedstrijddag in zowel de bovenste als ook de onderste regionen van de hoofdklasse B.

Halsteren werd voorafgaand aan de competitie de te kloppen ploeg genoemd in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Ruud Pennings, die volgend jaar naar derdedivisionist Goes verkast, loopt niet weg voor de ambities en heeft het spelen op een hoger niveau voor ogen. Vorig seizoen was Halsteren dicht bij de stap naar de derde divisie, maar het laatste tweeluik in de nacompetitie tegen Quick’20 uit Oldenzaal ging alsnog verloren na 120 minuten voetbal. Na de twee recente doelpuntloze remises tegen Vlissingen en SV Meerssen zag Halsteren het zicht op de koppositie vergroot worden. Om niet verder achterop te geraken zal Halsteren een goed resultaat willen behalen in Heerlerheide.

Groene Ster zit nagenoeg in hetzelfde schuitje. Onnodig gemors in de slotfases van de uitduels bij UDI’19 en Unitas bezorgde de ploeg van Maurice Verbunt kostbaar puntverlies. Tegen Halsteren zal het winnende spoor weer in gang gezet willen worden, waarbij de midweekse bekerwinst na strafschoppen tegen Gemert een extra steuntje in de rug zal geven. De laatste twee edities van Groene Ster – Halsteren leverden een 2-0 winst (twee treffers van aanvoerder Maikel van Kesteren) op voor Groene Ster in seizoen 2016-2017 en een doelpuntloos gelijkspel, met voldoende kansen voor de groen-witten, in het laatste thuisduel van het voorbije seizoen.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster van harte uit om de hoofdmacht komende zondag als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 17 maart 2019

Groene Ster – Halsteren

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jarno Akkerman uit Den Dolder

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 22 Minor Unitas 14.30 uur
17-03-2019 UDI’19/CSU IFC 14.00 uur
Periode 2 Vlissingen RKAVV 14.00 uur
Alphense Boys Baronie 14.00 uur
Meerssen Gemert 14.30 uur
Groene Ster Halsteren 14.30 uur
Leonidas Nuenen 13.00 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 17 maart 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Halsteren 1 Faye van Tilburg pupil van de week. Faye is 9 jaar en zit in groep 5 van basisschool Kaleidoscoop in Brunssum. Faye speelt in JO-3M welk team getraind wordt door vader Patrick van Tilburg en Marc van de Meulen. Haar favoriete club is Roda JC en haar favoriete spelers zijn Lieke Martens en Dylan Zwartjes. Faye voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Halsteren.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *