Groene Ster bekert verder na zinderende strafschoppenreeks

Groene Ster bereikte afgelopen donderdagavond de kwartfinale in de districtsbeker Zuid II door titelverdediger Gemert na een zinderende strafschoppenreeks (7-8) te elimineren. 18 strafschoppen (conform ABBA-systeem) moesten er aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen nadat beide ploegen in de reguliere speeltijd niet tot scoren waren gekomen. In de kwartfinale wacht voor Groene Ster een thuisduel (voorlopige speeldatum donderdag 28 maart 2019, aanvang 20.00 uur) tegen de winnaar van het bekerduel Sparta’25 – Caesar (donderdag 21 maart 2019).

Cupfighter Groene Ster maakte de bekerfaam in de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Gemert meer dan waar. Na in de vorige seizoenen tegen achtereenvolgens OSS’20, DESO en UDI’19 steeds de 5e ronde overleefd te hebben tegen een klassegenoot lukte het Groene Ster ook tegen angstgegner en collega-hoofdklasser Gemert de naam van cupfighter eer aan te doen. Groene Ster en Gemert begonnen met precies dezelfde basiself als het competitieduel eerder dit jaar in Heerlerheide. Alleen Nathan Rutjes ontbrak aan de kant van Groene Ster. Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide ploegen, de nummers twee en vier van de hoofdklasse B, beseften dat alleen met optimale concentratie en felle strijd in deze bekerclash succes viel te behalen. Het duel werd dan ook 90 minuten lang gekenmerkt door vele felle en scherpe onderlinge duels. Groene Ster speelde in de openingsfase brutaal en in een hoog tempo. Halverwege de eerste helft werd dit ook omgezet in aanvallende en gevaarlijke momenten. Chefrino Eind ging onderuit binnen de beruchte lijnen, daar waar elk groen-witte aanhanger dacht aan een strafschop voor Groene Ster besliste leidsman Robin Vereijken (overigens geen familie van Gemert-speler Sander Vereijken) anders. De arbiter beoordeelde de actie van Eind als ‘schwalbe’ en trakteerde de Groene Ster-spits op een gele kaart. Een minuut later opnieuw een knappe aanval van Groene Ster. Gemert-doelman Bono Barten moest al zijn kwaliteiten tonen om een schot van dichtbij van Cem Unal uit zijn doel te ranselen. Echter ook Gemert bleef gevaarlijk de aanval zoeken via de aanvallend ingestelde zijkanten, Jens Leyten op rechts en via Sander Vereijken op links. Echter het Groene Ster-middenveld en verdediging bleven fier overeind.

In de tweede helft waren de eerste twee aanvallende acties van Groene Ster. Dylan Zwartjes zag zijn vrije trap net naast gaan en Thom Vluggen schoot over. Na ruim een uur spelen leek Gemert aan te zetten en tot tweemaal toe werden de zwart-witten gevaarlijk. Groene Ster-doelman Job van de Walle maakte met een knappe reflex een Gemertse-inzet van dichtbij onschadelijk en een minuut later belandde een vrije trap van Sander Vereijken op de lat. Verder gevaar van de thuisclub, waar de Groene Ster-defensie het makkelijk scorende spitsenkoppel Van Pol/Kemper knap onschadelijk wist te maken, viel er vervolgens niet meer te bespeuren. In de eindfase kreeg Groene Ster, dat vanuit een hecht collectief een enorme strijd leverde, de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. Een voorzet op maat van Dylan Zwartjes kon door Cem Unal en Chefrino Eind niet over de lijn worden gewerkt.

Vlak voor het eindsignaal en de noodzakelijke strafschoppenserie nabij, wisselde Groene Ster-trainer Maurice Verbunt, zijn doelman. Marc van Wersch nam de plaats in van Job van de Walle. Een succesvolle zet van de oefenmeester, want de boomlange reservegoalie ranselde de strafschoppen van de Gemert-spelers Sander Vereijken en Jasper Lalisang uit zijn doel, terwijl Gemert-doelman Bono Barten alleen de eerste strafschop van Groene Ster (Mick Hellemons) wist te stoppen. Na 18 strafschoppen won Groene Ster uiteindelijk met 7-8 deze bekerkraker. Voor Groene Ster scoorden vanaf de stip achtereenvolgens: Danny Stassar, Thom Vluggen, Cem Unal, Dylan Zwartjes, Jorrit Ritzen, Roy Janssen, Maikel van Kesteren en Chefrino Eind.

Een topprestatie waarmee Groene Ster de weg naar een hernieuwd KNVB bekeravontuur in het seizoen 2019-2020 in eigen hand heeft.

Gemert – Groene Ster 0-0 (0-0). Groene Ster w.n.s. 7-8. Scheidsrechter: Robin Vereijken (Beek en Donk).

Strafschoppenserie:
1-0 Thijs van Pol
1-0 Mick Hellemons
1-1 Danny Stassar
2-1 Willem den Dekker
2-1 Sander Vereijken
2-2 Thom Vluggen
2-3 Cem Unal
3-3 Ralf Kemper
4-3 Bram Jacobs
4-4 Dylan Zwartjes
4-5 Jorrit Ritzen
5-5 Jens Leyten
6-5 Justin Houwers
6-6 Roy Janssen
6-7 Maikel van Kesteren
7-7 Coen Brouwers
7-7 Jasper Lalisang
7-8 Chefrino Eind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *