Groene Ster en Halsteren in evenwicht

Net als in het eerdere onderlinge treffen dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Groene Ster en Halsteren afgelopen zondag onbeslist: 1-1. Na een dubbelblanke ruststand zorgde Maikel van Kesteren voor een snelle voorsprong na rust. Door het onbenut laten van een aantal mogelijkheden verzuimde Groene Ster echter de wedstrijd in het slot te gooien. Een kwartier voor het eindsignaal zorgde Halsteren via Fouad Idabdelhay dat er geen winnaar aangewezen werd op sportpark Pronsebroek.

Na de loodzware bekerclash in Gemert, waarin Groene Ster de bekerfaam etaleerde en diep moest gaan voor het gewenste eindresultaat, stond na een een enerverende week alweer een nieuwe krachtproef voor de deur. Halsteren, voorafgaand aan het seizoen als titelkandidaat bestempeld, kwam op bezoek in Heerlerheide voor een treffen tussen de nummer 4 en 3 van de hoofdklasse B. Om het zicht naar koploper Baronie niet uit het oog te verliezen, zal winst het uitgangspunt zijn geweest bij beide teams. Halsteren, met de ex-profs Braber, Bandjar en Idabdelhay aan de aftrap, morste in de laatste twee duels tegen Vlissingen en Meerssen en kwam in de eerste helft nooit dreigend voor het doel van Job van de Walle. Groene Ster kreeg de mogelijkheden. Al na een minuut zeilde een schot van Nathan Rutjes naast het doel. Groene Ster bleef het meeste aanvallende initiatief tonen, echter doelpunten vielen er voor rust niet. Zo belandde een doelpoging van de hardwerkende Cem Unal naast de linkerpaal, strandde een sterke loopactie van Thom Vluggen op de benen van Halsteren-doelman Ariën Pietersma en zorgde laatstgenoemde dat het schot van Dylan Zwartjes niet succesvol kon worden.

In de tweede helft kwam Groene Ster furieus uit de startblokken. Na een goed opgezette aanval wist aanvoerder Maikel van Kesteren uit een bekeken voorzet van Thom Vluggen de openingstreffer binnen te glijden: 1-0. Gesterkt door de voorsprong bleef Groene Ster de aanval zoeken. Na een sterke balverovering en dito rush van Dylan Zwartjes strandde diens poging op gastendoelman Ariën Pietersma. Even later ontsnapte Chefrino Eind aan de aandacht en leek de 2-0 in de maak, echter oog in oog met Pietersma kwam de gelouterde Halsteren-goalie als winnaar uit de bus. Waar Groene Ster het naliet om de voorsprong uit te bouwen, scoorde Halsteren aan de andere kant. Een lange voorzet van Karim Didi waaide richting de achterlijn, zonder dat Groene Ster-doelman Job van de Walle de bal toucheerde. Arbiter Jarno Akkerman zag dit over het hoofd en floot voor een hoekschop voor Halsteren. De door Halsteren in de winterstop aangetrokken ex NAC-speler Fouad Idabdelhay wist de hoekschop van dichtbij tot doelpunt te promoveren. De bezoekers roken nu meer en een katachtige redding van doelman Job van de Walle op een steenharde kopbal van Halsteren-stopper Perry Bierkens voorkwam erger leed. Halsteren, met veel lengte en fysieke kracht in de ploeg, was nog een aantal malen gevaarlijk via indraaiende voorzetten. Verandering in de score kwam er niet meer, ook niet nadat Maikel van Kesteren uit een voorzet van invaller Danny Stassar een fractie te laat kwam inglijden voor een eventuele hernieuwde voorsprong.

Om de aansluiting te behouden met de koppositie schieten beide ploegen weinig om met de 1-1 remise. Halsteren-trainer Ruud Pennings, die in Heerlerheide zijn ploeg het achtste gelijkspel zag behalen, gaf na afloop aan dat een eventuele titel ver weg is en het behalen van de nacompetitie het doel moet zijn. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt zag het missen van de kans op 2-0 als breekpunt en baalde na afloop stevig van de magere oogst van twee punten uit de laatste drie duels ondanks het feit dat er met veel controle en dominantie wordt gevoetbald. De competitie duurt echter nog tot en met 26 mei 2019 en met komende zondag de uitbeurt in Utrecht bij hekkensluiter De Meern voor de boeg zijn er weer volop nieuwe kansen.

Groene Ster – Halsteren 1-1 (0-0). 49. Maikel van Kesteren 1-0, 76. Fouad Idabdelhay 1-1. Scheidsrechter: Jarno Akkerman (Den Dolder). Geel: Maikel van Kesteren (Groene Ster), Jelle Voermans, Sigourney Bandjar (beiden Halsteren).

Bekijk foto’s Groene Ster – Halsteren (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *