Benauwde zege Groene Ster bij De Meern

Na een serie van twee punten uit de laatste drie competitieduels heeft Groene Ster weer het zoet van een overwinning kunnen proeven. In de provincie Utrecht werd hekkensluiter De Meern met 2-3 verslagen. Groene Ster overklaste de degradant uit de derde divisie 70 minuten lang met een riante 0-3 voorsprong als gevolg. Een score die al na een half uur gestalte kreeg door een loepzuivere hattrick van Cem Unal, die zich driemaal met het hoofd trefzeker toonde. Na de pauze verzuimde Groene Ster de marge uit te bouwen, waardoor De Meern in de laatste twintig minuten een comeback wist te maken. Uiteindelijk werd door Groene Ster een benauwde 2-3 overwinning over de streep getrokken.

Na een minuut stilte op het fraaie en zonnige sportpark van De Meern opende Groene Ster al in de zesde minuut de score. Thom Vluggen bediende Cem Unal met een fraaie voorzet op maat en tegen diens kopbal was De Meern-goalie Joey Swanink kansloos: 0-1. Vier minuten later een soortgelijke situatie waarbij Dylan Zwartjes nu de aangever was en wederom Cem Unal de voorzet met een rake kopbal op waarde wist te schatten (0-2). Groene Ster bleef vol druk zetten en na een half uur spelen was de loepzuivere hattrick (de verslaggever van RTV Utrecht doopte het trio doelpunten al om tot ‘headtrick’) van Cem Unal een feit. Op aangeven van opnieuw Thom Vluggen zette Cem Unal wederom zijn kopgrage hoofd tegen de bal: 0-3. Tussendoor had Groene Ster de score al kunnen opvijzelen met een enorme kans voor Chefrino Eind en een schot van Thom Vluggen op de lat. De terugspringende bal werd door de volop aanwezige Nathan Rutjes over geschoten. Op slag van rust had Chefrino Eind pech toen zijn inzet op aangeven van Dylan Zwartjes op de lat eindigde. Ook de eerste mogelijkheid voor de thuisclub diende zich aan, echter spits Serkan Yasar schoot vrij voor doel over.

In de tweede helft ging Groene Ster combinerend op zoek naar meer doelpunten. Opnieuw strandde een inzet van Chefrino Eind op de lat en ook schoten van Dylan Zwartjes en Thom Vluggen leverden geen resultaat op. Daarna liet Groene Ster het tot dan toe machteloze De Meern beter in de wedstrijd komen. Uit het niets liet Serkan Yasar namens De Meern de 1-3 op het scorebord zetten. De Meern verscheen steeds vaker gevaarlijk voor Groene Ster-doelman Job van de Walle en van het veldoverwicht voor Groene Ster was geen sprake meer. De hekkensluiter van de hoofdklasse B richtte zich op en zag een kopbal van de bij een vrije trap mee naar voren gekomen De Meern-verdediger Mark den Hartogh net over gaan. Acht minuten voor tijd kapte invaller Bob Prins de Groene Ster-verdediging uit en bleek de aansluiting voor de gastheren een feit: 2-3. In de benauwde slotfase speelde De Meern alles of niets en kreeg Groene Ster bij een snelle uitval een enorme kans via invaller Steff de Wit, maar de bevrijdende 2-4 werd niet gescoord. De opluchting was dan ook groot op het moment dat scheidsrechter Dominique Prick uit Maastricht het eindsignaal liet klinken.

Drie belangrijke punten voor de groen-witten om aansluiting te blijven houden in de top vier van de hoofdklasse B, waar Gemert (5-0 winst tegen Vlissingen) en Halsteren (1-0 winst tegen IFC) geen fout maakten en koploper Baronie puntverlies leed tegen RKAVV (0-0).

De volgende uitdagingen voor Groene Ster staan alweer op het programma. Aanstaande donderdag komt tweedeklasser Caesar op bezoek in de kwartfinale voor de districtsbeker. De winnaar van dit duel is in het bezit van een ticket om deel te nemen aan de landelijke KNVB beker in het seizoen 2019-2020. Vervolgens wacht komende zondag de Limburgse derby op bezoek bij SV Meerssen.

De Meern – Groene Ster 2-3 (0-3). 6. Cem Unal 0-1, 10. Cem Unal 0-2, 29. Cem Unal 0-3, 69. Serkan Yasar 1-3, 82. Bob Prins 2-3. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).


Samenvattend commentaar van RTV Utrecht-commentator Mark Kloostra:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *