Groene Ster ontvangt Caesar in kwartfinale districtsbeker

Donderdagavond 28 maart speelt Groene Ster op sportpark Pronsebroek (aanvang: 20.00 uur) het duel in de kwartfinale van de districtsbeker Zuid II tegen tweedeklasser Caesar / O’Wayos uit Beek. De winnaar van dit bekerduel plaatst zich niet alleen voor de halve finale (uit tegen eersteklasser Wittenhorst), maar mag ook het komende seizoen deelnemen aan de landelijke TOTO KNVB beker 2019-2020.

Beker en Groene Ster zijn woorden die al een decennium lang in één adem worden genoemd. De groen-witten acteerden vanaf seizoen 2007-2008 zes keer achtereenvolgend in het landelijke KNVB bekertoernooi wat een vervolg kreeg in de seizoenen 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 en 2018-2019. De onvergetelijke cupavond van vorig jaar tegen eredivisionist sc Heerenveen zit nog vers in het geheugen van de Groene Ster-aanhanger. Donderdagavond ligt een nieuwe primeur in het verschiet voor Groene Ster om voor de 11e keer een ticket te bemachtigen voor het landelijke bekertoernooi.

Groene Ster speelt donderdagavond voor de eerste keer een thuisduel in het bekertoernooi van dit seizoen. Achtereenvolgens de uitduels bij LHC (2-7), Haslou (0-7), Wilhelmina’08 (0-3) en Gemert (7-8 na strafschoppen) werden winnend afgesloten. Vooral de laatste bekerzege bij de sterke medehoofdklasser Gemert kende een explosie van vreugde en zal de opmaat moeten zijn op weg naar iets moois. Donderdagavond is de niet te onderschatten tweedeklasser Caesar de volgende opponent. De ploeg van hoofdtrainer Danny Volkers staat in de subtop van de tweede klasse G en wist na de poulefase in drie bekerwedstrijden (Merefeldia, Sporting Heerlen en Sparta’25) via winst na strafschoppen de kwartfinale te bereiken. Groene Ster en Caesar troffen elkaar voor het laatst in een officieel duel op 25 oktober 2015. In de tweede ronde van de districtsbeker wist Groene Ster destijds met 0-4 te zegevieren in Beek. Komende donderdagavond zullen beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale én plaatsing voor het TOTO KNVB bekertoernooi 2019-2020.

Wij hopen u donderdagavond in grote getale langs de lijn te mogen begroeten op sportpark Pronsebroek in Heerlerheide. Aanvang: 20.00 uur. Zorg dat je erbij bent!

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – 6e ronde

Donderdag 28 maart 2019

Groene Ster – Caesar / O’Wayos

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht)

aanvang: 20.00 uur

 


KWARTFINALES

1 Minor – Mierlo Hout (31 maart)
2 Nooit Gedacht – TOP (28 maart)
3 Groene Ster – Caesar (28 maart)
4 Wittenhorst – SVME (3-0)

HALVE FINALES

A Winnaar 1 – Winnaar 2
B Wittenhorst – Winnaar 3 (25 april)

FINALE

Winnaar A – Winnaar B (locatie: Nooit Gedacht, Geffen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *