Veerkrachtig Groene Ster declasseert Baronie in hoofdklasse-topper

Groene Ster heeft de topper in de hoofdklasse B op bezoek bij koploper Baronie in een klinkende 2-7 overwinning omgezet. Na een snelle 2-0 achterstand toonden de sterdragers veerkracht door de opgelopen schade nog voor rust om te buigen in een 2-2 gelijke stand. In een trefzekere tweede helft zorgde de snelle 2-3 van Dave Velraeds voor de opmaat naar een verpletterende einduitslag van 2-7. Groene Ster boekte in de topper niet alleen de grootste hoofdklasse-zege in de clubhistorie, maar breekt bovenal de titelstrijd weer open en nadert de Bredase koploper tot op een punt.

Dat voetbal onvoorspelbaar is, bewees afgelopen zondag nog maar eens de topper in de hoofdklasse B tussen koploper Baronie en nummer twee Groene Ster. Een treffen met veel belangen op het spel. Baronie-trainer Jurriaan van Poelje verkondigde in de Bredase media vooraf nog: “Wij gaan kampioen worden”. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt besloot vorige week, na de sprong naar de tweede plek en de morsende concurrentie, met de woorden: “Nu kan het leuk gaan worden”. Het was duidelijk dat de winnaar van de rechtstreekse clash uitstekende zaken kon doen in de enerverende titelrace. Baronie startte uiterst furieus, na 25 minuten stond Groene Ster met 2-0 achter en was er vooralsnog geen antwoord op het sterke aanvalsspel van de Bredase thuisclub. De aanvallende nieuwelingen van Baronie, Jorik Mijnhijmer en Nizar Mekkaoui, wisten veelvuldig voor dreiging te zorgen. Zo ook na tien minuten, toen Mijnhijmer de bal te makkelijk kon voorzetten en Mustafa Mohammad de openingstreffer kon scoren (1-0). Groene Ster moest zich in deze fase beperken tot verdedigen. Nog voor een half uur voetbal verdraaide Groene Ster-verdediger Mick Hellemons ongelukkig zijn knie en bleef kermend van de pijn op de grond liggen. Het in balbezit zijnde Baronie speelde verder en profiteerde van de man-meer-situatie. Jorik Mijnhijmer kon vrijstaand zijn schietgrage linkervoet tegen de bal zetten en de 2-0 in de driehoek jagen. De onsportieve Bredase daad om door te spelen zorgde niet alleen voor een grimmige sfeer binnen de lijnen, maar ook voor een wilskrachtiger Groene Ster. Met Danny Stassar in de ploeg voor de geblesseerde Mick Hellemons scoorde Groene Ster al snel de belangrijke aansluitingstreffer. De gretige Danny Stassar bediende aanvoerder Maikel van Kesteren op maat, die met een beheerste schuiver weer het geloof in de ploeg terugbracht: 2-1. Groene Ster bleef vanaf dit moment de aanval opzoeken en met succes. Nog voor de pauze werd de stand gelijk getrokken. Na goed voorbereidend werk van Dylan Zwartjes scoorde Cem Unal de gelijkmaker: 2-2. Vlak voor het rustsignaal was Groene Ster nog dichtbij een voorsprong. Na een overtreding op Nathan Rutjes zag Dylan Zwartjes zijn vrije trap net naast de linkerpaal vliegen.

In de tweede helft zocht Groene Ster vanaf de aftrap de aanval op en al na twee minuten kregen de groen-witten loon naar werken. Een fraaie combinatie tussen Dave Velraeds en Chefrino Eind werd door verdediger Dave Velraeds op fraaie wijze afgerond: 2-3. De voorsprong voor Groene Ster op het drukbezochte sportpark De Blauwe Kei zou in het vervolg niet meer uit handen worden gegeven. De ontketende en herboren ploeg van Maurice Verbunt bleef domineren aan de bal en liet Baronie geen moment terug in de wedstrijd komen. Tien minuten na de 2-3 werd de score verder uitgebreid door Cem Unal, die een goede combinatie tussen Nathan Rutjes en Maikel van Kesteren op waarde schatte en de 2-4 op het grote scorebord liet zetten. Groene Ster liet Baronie niet meer los uit de wurggreep. De hardwerkende Groene Ster-spits Chefrino Eind zag tot tweemaal toe zijn kans schoon om te profiteren van de wankele Bredase defensie en de score op te plussen naar 2-5 en 2-6. Een onwaarschijnlijke voorsprong die in de slotminuut nog meer cachet kreeg nadat Dylan Zwartjes met een fraai schot de in de rust ingevallen Baronie-goalie Bart van de Hoven voor de vijfde maal liet vissen: 2-7! Voor Baronie was invaller Alexander Haas twee keer gevaarlijk maar diens inzetten gingen naast.

Na het eindsignaal een enorme opluchting en trots bij spelers, staf en het grote aantal in Breda aanwezige supporters uit Heerlerheide. Zij hadden genoten van een veerkrachtig Groene Ster dat speelde met het mes tussen de tanden, na de 2-0 achterstand enorm sterk terugkwam en de tweede helft de koploper met grote cijfers de eerste thuisnederlaag toediende. Groene Ster nadert Baronie tot op een punt en heeft met de minste verliespunten van de hoofdklasse B alles in eigen hand. Nog vijf finales staan er voor Groene Ster op het programma. De voorbeeldige strijdwijze van afgelopen zondag moet aanstaande Paaszaterdag (aanvang 18.00 uur) een vervolg krijgen in de volgende finale als Nuenen op bezoek komt op sportpark Pronsebroek. Wij hopen veel Groene Ster-supporters te mogen begroeten om de hoofdmacht de verdiende steun te geven.

Baronie – Groene Ster 2-7 (2-2). 10. Mustafa Mohammad 1-0, 26. Jorik Mijnhijmer 2-0, 27. Maikel van Kesteren 2-1, 37. Cem Unal 2-2, 47. Dave Velraeds 2-3, 57. Cem Unal 2-4, 64. Chefrino Eind 2-5, 84. Chefrino Eind 2-6, 90. Dylan Zwartjes 2-7. Scheidsrechter: Roel van der Werff (Drunen). Geel: Sander Wirix, Jens Wirix, Niels de Boer (allen Baronie), Jorrit Ritzen (Groene Ster).

Bekijk foto’s Baronie – Groene Ster (bron: Marcel Mol)


FEEST NA AFLOOP IN DE KLEEDKAMER:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *