Winnend Groene Ster grijpt koppositie in hoofdklasse B

Groene Ster omzeilde afgelopen Paaszaterdag de lastige klip Nuenen in de strijd om de koppositie van de hoofdklasse B (1-0). In een spannend duel resulteerde het veldoverwicht van de groen-witten in het laatste kwartier in de verlossende voorsprong via een rake treffer van Maikel van Kesteren. De aanvoerder van Groene Ster liet Nuenen-goalie Jeroen Keeris met een vlammend schot kansloos, waardoor de volle buit in Heerlerheide bleef en na afloop de koppositie voor Groene Ster in de hoofdklasse B een feit bleek. In de spannende titelrace maakt Groene Ster zich op voor de beslissende maand mei waarin de ontknoping zal naderen.

Na de historische 2-7 overwinning die Groene Ster vorige week behaalde in de topper tegen Baronie was het zaak voor de equipe van Maurice Verbunt om tegen het stugge Nuenen weer vol voor de drie punten te gaan. Net als in de uitwedstrijd bij Nuenen op 2 december 2018 wist Groene Ster ook afgelopen zaterdag na 90 minuten met dezelfde score aan het langste eind te trekken. Scoorde destijds Chefrino Eind in de 76e minuut de winnende treffer, zaterdag moest het talrijke publiek eveneens lang wachten op een doelpunt voor Groene Ster. In de eerste helft probeerden de sterdragers naar openingen te zoeken tegen een defensief Nuenen dat veel mensen achter de bal hield. De ploeg van oud-international Jan Poortvliet kent een mindere tweede periode en zag goalgetter Thom van de Donk, vorig jaar nog goed voor 25 seizoenstreffers, in maart op wereldreis gaan. Groene Ster zorgde voor de eerste wapenfeiten nadat schoten van Thom Vluggen en Dylan Zwartjes met de vuisten gekeerd werden door de boomlange Nuenen-keeper Jeroen Keeris. Nuenen probeerde sporadisch eruit te komen via de eenzame en teruggekeerde spits Noel Jansen. Behoudens een te slappe inzet van Sam Strijbosch verschenen de Brabanders niet voor het doel van Job van de Walle. Aan de andere kant veerde het publiek op toen een vermeende handsbal door arbiter Rob Wassink werd weggewuifd en een kansrijke kopbal van Cem Unal over de lat scheerde.

In de tweede helft schroefde Groene Ster het tempo verder op en vielen er voldoende kansen te noteren, echter tot het bevrijdende doelpunt bleef het duel lange tijd in evenwicht. Zo eindigden de kopballen van Chefrino Eind en Cem Unal aan de verkeerde kant van de paal, vloog een schot van Thom Vluggen naast en vonden twee vrije trappen van Dylan Zwartjes vooralsnog geen genade. Uiteindelijk viel de verdiende en achteraf gouden treffer voor een geduldig Groene Ster in de 78e minuut. Dylan Zwartjes zag de ruimte die Maikel van Kesteren voor zich had en op het vlammende schot van de Groene Ster-aanvoerder had Nuenen-doelman Keeris dit keer geen antwoord. De luid bejubelde treffer voor Groene Ster en de minieme voorsprong zorgden in de slotfase ervoor dat ook Nuenen plotseling uit de schulp kroop. De Brabanders kregen twee mogelijkheden via invallers Sem van den Broek en Davy van Bokhoven. Het schot van laatstgenoemde werd door Groene Ster-doelman Job van de Walle met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop verwerkt. Groene Ster bleef daardoor schadevrij en kon de vijfde zege op rij bijschrijven.

In de komende maand mei zal de beslissing gaan vallen in de bloedstollende titelrace in de hoofdklasse B met vijf ploegen binnen een marge van vier punten. Afgelopen Paasweekend maakten concurrenten Gemert en Halsteren geen fout, verloor Baronie de koppositie door een nederlaag bij Unitas en bleek laatstgenoemde met twee zeges zich ook volop te mengen in de top vijf. Komend weekend is er geen competitieprogramma voor Groene Ster, donderdagavond 25 april wordt er weer gevoetbald en wacht het bekerduel in de halve finale op bezoek bij eersteklasser Wittenhorst. Zondag 5 mei wordt de competitie vervolgd in de hoofdklasse B met de Limburgse derby op bezoek bij RKSV Minor.

Groene Ster – Nuenen 1-0 (0-0). 78. Maikel van Kesteren 1-0. Scheidsrechter: Rob Wassink (Hoofddorp).

Bekijk foto’s Groene Ster – Nuenen (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *