Groene Ster in Horst op jacht naar plek in bekerfinale

Donderdagavond (aanvang: 20.00 uur) speelt Groene Ster op sportpark Ter Horst tegen eersteklasser Wittenhorst de halve finale van de districtsbeker Zuid II met als inzet de finaleplek op zondag 9 juni op het sportcomplex van voetbalvereniging Nooit Gedacht in Geffen (Gemeente Oss). De andere halve finale wordt zondag 28 april gespeeld en gaat tussen hoofdklasser Minor en eersteklasser SV TOP.

Wittenhorst wist de halve finale in de districtsbeker te bereiken door in louter thuisduels in de knock-outfase achtereenvolgens SV Lottum, Avesteyn, NWC (na strafschoppen), Avanti’31 (na strafschoppen) en SVME uit te schakelen. De ploeg van de nieuwe trainer Ton Kosterman, die afgelopen zomer de overstap maakte van hoofdklasse-degradant Woezik, komt voor het zevende jaar uit in de eerste klasse D en wist in het afgelopen Paasweekend door twee zeges op ZSV zich in de subtop te nestelen. Net als in het lopende seizoen, waarin Wittenhorst door tweededivisionist Spakenburg werd uitgeschakeld, nemen de oranjehemden ook volgend seizoen opnieuw deel aan de landelijke TOTO KNVB beker. De Horstenaren wisten vorig seizoen de districtsbekerfinale te bereiken waarin hoofdklasser Gemert na verlenging met 2-3 te sterk bleek.

Net als vorig seizoen wist Groene Ster ook deze jaargang opnieuw de halve finale in de districtsbeker te bereiken. Achtereenvolgens LHC, Haslou, Wilhelmina’08, Gemert (na strafschoppen) en Caesar moesten aan de cupfighter-status van de sterdragers geloven. De statistieken leren dat Groene Ster vanaf seizoen 2007-2008 tot en met het nieuwe seizoen 2019-2020 inmiddels elf keer deelname aan de prestigieuze landelijke KNVB beker wist te realiseren. Daarbij werd in deze periode (tot en met vorig seizoen) vijf keer de districtsbekerfinale behaald. Een korte terugblik:

2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen.
2014-2015: finale JVC Cuijk – Groene Ster (in Someren): 7-2. Doelpunten Remo Gielkens en Roy Janssen

Om aan deze statistiek wederom een bekerfinale toe te voegen wacht eerst aanstaande donderdag het lastige uitduel bij Wittenhorst. Groene Ster zal willen voortborduren op de sterke reeks van vijf winstduels in de competitie waarin Groene Ster als trotse koploper van de hoofdklasse B door het leven gaat. Om ook in de districtsbeker het vooruitzicht op een hoofdprijs in leve te houden wacht komende donderdagavond een mooie uitdaging voor de manschappen van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen.

Geef u op voor de busreis naar Horst!
Aanstaande donderdag vertrekt de supportersbus om 17.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Horst. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app).

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Ter Horst
Wittebrugweg 3
5961 NJ Horst

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – Halve finale

Donderdag 25 april 2019

Wittenhorst – Groene Ster

Locatie: Sportpark Ter Horst

Scheidsrechter: Gijs Stevens uit Budel

aanvang: 20.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *