Groene Ster in bekerfinale tegen SV TOP

Groene Ster blijft de naam als cupfighter ook dit seizoen meer dan waar maken. Op donderdag 25 april werd op een regenachtig sportpark Ter Horst in een spannende halve finale om de districtsbeker eersteklasser Wittenhorst met nipte cijfers (1-2) verslagen. Hierdoor gaat Groene Ster op zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) bij het jubilerende VV Nooit Gedacht in het Brabantse Geffen de bekerfinale spelen tegen eersteklasser SV TOP uit Oss, dat hoofdklasser Minor na strafschoppen in de andere halve finale versloeg.

Wittenhorst, dat de laatste twee seizoenen sterk voor de dag komt in de bekerstrijd en afgelopen seizoen de finale in de verlenging met 3-2 van Gemert verloor, speelde tegen Groene Ster vanaf de aftrap met veel strijd en bij vlagen ook met gevaarlijke voetballende momenten. Groene Ster werkte hard, had veruit het meeste balbezit, maar wist voetballend (met name aanvallend) zeker in de eerste helft te weinig gevaar te stichten voor het doel van Wittenhorst-doelman Sjors Witt. De aanvallende mogelijkheden van Groene Ster waren voor de pauze dan ook op een hand te tellen. Een afstandsschot van Cem Unal net over de lat en een schot van Dylan Zwartjes waarop de sterke Wittenhorst-doelman Sjors Witt redding bracht, bleken de wapenfeiten van Groene Ster-zijde. Wittenhorst daarentegen werd enkele malen in de omschakeling gevaarlijk. De meeste dreiging kwam van de handige linkspoot Joost van Rensch op de rechtervleugel. Na al enkele gevaarlijke momenten was de flankaanvaller na een half uur dicht bij de openingstreffer, echter Groene Ster doelman Job van de Walle bracht knap redding en hield zijn team overeind. Hierna nam Groene Ster het meeste initiatief en leek de storm van Wittenhorst uitgeraasd. In de slotfase van de eerste helft domineerde Groene Ster en de ploeg van Maurice Verbunt gaf hier in de tweede helft een goed vervolg aan.

Na de thee leek het duel binnen tien minuten beslist. Ondanks dat de eerste kans in de tweede helft voor de thuisclub viel te noteren, was het Groene Ster dat de ban wist te breken op het bijveld van Wittenhorst. Na een overtreding op Chefrino Eind draaide Dylan Zwartjes de vrije trap strak voor het Wittenhorst-doel. De mee naar voren gekomen centrale verdediger Mick Hellemons maakte zijn furore waar en scoorde bij de eerste paal met het hoofd opnieuw een belangrijke treffer in de bekerstrijd. Na ruim een uur spelen leek het duel beslist. Bij een kort genomen hoekschop van Thom Vluggen en Nathan Rutjes bediende laatstgenoemde de inkomende Dylan Zwartjes. Tegen diens strakke schot bleek zowel de laatste man als de doelman van Wittenhorst volstrekt kansloos: 0-2. Ondanks een tweede tegentreffer gaf Wittenhorst Groene Ster geen moment de kans om te gaan freewheelen. De ploeg van trainer Ton Kosterman bleef hard werken, echter vooralsnog zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kende de halve finale een zinderende slotfase. Vijf minuten voor tijd wist Wittenhorst uit een vrije trap via Marco Daniรซls de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Groene Ster moest de rug rechten, maar bleef keurig overeind. De thuisclub werd nog een keer gevaarlijk. Opnieuw uit een vrije trap, die net naast ging. Het slotsignaal van scheidsrechter Gijs Stevens, die samen met zijn assistenten een prima trio vormde in deze halve finale, zorgde voor veel gejuich binnen en buiten de lijnen, want ook vele Heerlerheidse supporters hadden de verre afstand en de hevige regenval getrotseerd om deze bekerstrijd te kunnen bijwonen. Een woord van dank aan onze trouwe supportersschare is dan ook zeker op zijn plaats.

Voor Groene Ster start nu de voorbereiding voor de maand mei waarin de resterende vier finales in de competitie van de hoofdklasse B staan te wachten. De voorsprong van twee punten zal Groene Ster zo lang mogelijk willen consolideren om van seizoen 2018-2019 een ongekende apotheose te maken. De eerste finale staat komende zondag 5 mei op het programma in Nuth met de Limburgse derby op bezoek bij Minor.

Wittenhorst – Groene Ster 1-2 (0-0). 56. Mick Hellemons 0-1, 63. Dylan Zwartjes 0-2, 85. Marco Daniรซls 1-2. Scheidsrechter: Gijs Stevens (Budel).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *