Groene Ster maakt geen fout in Limburgse derby

Groene Ster blijft op koers in de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse B. De vooraf als lastig bestempelde Limburgse derby bij promovendus Minor werd zonder kleerscheuren in een zakelijke overwinning omgezet: 0-2. Na het gewenste vroege openingsdoelpunt van Thom Vluggen verzuimde Groene Ster om al voor rust een grotere marge op te bouwen. In de tweede helft zorgde topscorer Chefrino Eind een kwartier voor het eindsignaal voor de beslissing en daarmee de belangrijke driepunter in de titelstrijd.

Groene Ster boekte op sportpark De Kollenberg de zesde overwinning op rij. Winst is dan ook het enige uitgangspunt in de beslissende maand mei, waarin geen punten gemorst mogen worden met de titelconcurrenten op het vinkentouw. In de Limburgse derby tegen promovendus Minor werd de eerste horde genomen op weg naar een succesvol einddoel. Minor is nog in een felle strijd verwikkeld om uit de gevarenzone te blijven. Tel daarbij op dat de ploeg van scheidend trainer Guido Leunissen van de 28 behaalde punten er maar liefst 24 op eigen bodem wist te behalen en van een lastige klus leek voor aanvang sprake te zijn. Na 90 minuten bleek echter dat Groene Ster weinig te duchten had van de Limburgse opponent in de hoofdklasse B. Met name in de eerste helft verzuimde de equipe van Maurice Verbunt om de definitieve knock-out uit te delen aan de gastheren. Nadat eerst nog een schot van Dylan Zwartjes tot hoekschop werd verwerkt door Minor-doelman Lennart Quaden konden na een kwartier de handen de lucht in. Een korte hoekschop werd opgepikt door Thom Vluggen die vervolgens de 0-1 scoorde door de bal met veel precisie in de rechterbovenhoek te schieten. Na de openingstreffer bleef Groene Ster het spel domineren, echter doelpunten bleven vooralsnog uit. Zo belandde een schot van Thom Vluggen, na een vloeiende combinatie met Chefrino Eind, over het doel en zag diezelfde Thom Vluggen zijn inzet in kansrijke positie stranden op de benen van Minor-goalie Lennart Quaden. Ook de inzet van Cem Unal trof geen doel.

In het begin van de tweede helft probeerde Minor in een kort tijdsbestek wat meer gevaar te stichten en was Groene Ster even de controle kwijt. Bij pogingen van Raymond Buis en Koen Claasens waren de gastheren dicht bij de gelijkmaker. Het offensief van Minor was echter van korte duur. Groene Ster nam in het verdere verloop van de tweede helft de touwtjes weer stevig in handen. Kopballen van Mick Hellemons en Chefrino Eind werden echter over het doel gemikt en een verdekt schot van Thom Vluggen werd gekeerd door Quaden. Volledig terecht viel een kwartier voor het einde dan toch de 0-2. Na een assist van aanvoerder Maikel van Kesteren op Chefrino Eind toonde de Groene Ster-topscorer zich sterker in het persoonlijk duel met mandekker Kevin Gegvataj en werd koeltjes de voorsprong uitgebreid: 0-2. In de slotfase speelde Groene Ster het duel vakkundig uit en bracht hoofdtrainer Maurice Verbunt met Steff de Wit, Danny Stassar en Sebastiaan de Jongh nog drie verse krachten in het veld.

Drie punten, twee doelpunten, een defensieve clean sheet en geen gele kaarten. Groene Ster maakt geen fout en staat weer bovenaan in de hoofdklasse B met de concurrenten Gemert (2 punten), Baronie (2 punten en een wedstrijd meer), Unitas (3 punten en een wedstrijd meer) en Halsteren (4 punten) kort daarachter. In de komende weken zal de spanning tot een climax moeten komen. Komende zondag wacht de volgende finale om de koppositie te verdedigen als de groen-witten Vlissingen op bezoek krijgen in Heerlerheide. De steun van de trouwe supporters, zoals deze ook in Nuth volop aanwezig was, is dan op het eigen sportpark Pronsebroek wederom onontbeerlijk.

Minor – Groene Ster 0-2 (0-1). 14. Thom Vluggen 0-1, 77. Chefrino Eind 0-2. Scheidsrechter: Jeremy Lensink (Arnhem).

Bekijk foto’s Minor – Groene Ster (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *