Groene Ster zet belangrijke stap in titelrace

Groene Ster heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de hoofdklasse B. Na een moeizame eerste helft werd laagvlieger Vlissingen met ruime cijfers aan de imponerende winstreeks toegevoegd: 6-2. Door de zevende achtereenvolgende driepunter van de groen-witten en de nederlaag van naaste achtervolger Gemert is in de top drie nu Halsteren met vier punten achterstand de eerste concurrent van de groen-witten. Met nog twee duels voor de boeg kan Groene Ster komende zondag op bezoek bij middenmotor Alphense Boys de kroon op het seizoen zetten. Bij winst in Alphen aan den Rijn is de hoofdklasse-titel bereikt.

Elke wedstrijd in de eindfase van de competitie is een finale. Als trotse koploper in de hoofdklasse B ging Groene Ster tegen laagvlieger Vlissingen snel op zoek naar doelpunten. Voordat de ban gebroken werd in de 30e minuut vonden een aantal mogelijkheden voor de sterdragers nog niet het gewenste doel. Zo eindigde een kopbal van Cem Unal over de lat en ontbrak het bij schoten van Chefrino Eind en opnieuw Cem Unal aan de juiste richting. Na een half uur wist Vlissingen-doelman Karim Ben Sellam nog redding te brengen op een vrije trap van Dylan Zwartjes. Op de rake rebound van Jorrit Ritzen, die na een voorzet van Thom Vluggen koppend boven iedereen uit torende, was de Zeeuwse goalie echter kansloos: 1-0. Lang genieten van de voorsprong was er echter niet bij voor de groen-witten. Na een steekpass van de verder onzichtbare topscorer Abdoe Abdenbi liet Groene Ster-doelman Job van de Walle de bal los waarna Vlissingen via een rollertje van Renzo Roemeratoe kon egaliseren (1-1). Groene Ster leek even van slag maar pakte na rust de draad weer energiek op.

Nadat Groene Ster al een aantal goede mogelijkheden onbenut liet in het begin van de tweede helft, betekende goed drukzetten in de halflinie door Mick Hellemons na een afgeslagen Zeeuwse aanval de basis van de hernieuwde voorsprong voor de sterdragers. Thom Vluggen werd door Roy Janssen aangespeeld en haalde formidabel uit met een schot in de verre rechterhoek: 2-1. Een mooi doelpunt wat achteraf de opmaat zou zijn voor nog meer fraaie treffers. Na wederom een onderschepping van een Vlissingen-aanval vanaf het middenveld wist de Zeeuwse defensie eerst nog de assist van Cem Unal weg te werken. De bal werd echter weer snel veroverd door Groene Ster en na een handigheidje van Thom Vluggen, die de bal van een Vlissingen-verdediger kreeg aangereikt, kon Chefrino Eind simpel de 3-1 intikken. Groene Ster leek in een zetel te zitten richting een belangrijke driepunter ware het niet dat arbiter Benlamkaddem plotseling naar de stip wees na een vermeende handsbal van Jorrit Ritzen. De leidsman floot eerder dit seizoen bij Unitas – Groene Ster ook al eens om een discutabele reden voor een strafschop in het nadeel van de sterdragers. De toegekende pingel werd door zaalvoetbalinternational Saïd Bouzambou verzilverd: 3-2. Na de aansluitingstreffer was het echter al weer snel een onvermurwbaar Groene Ster wat de klok sloeg. Binnen zeven minuten werd de voorsprong uitgebouwd van 3-2 naar 6-2. Eerst liet Dylan Zwartjes met een kanonskogel Vlissingen-goalie Karim Ben Sellam als figurant staan (4-2). Even later was het de beurt aan invaller Jelle Raets die met zijn eerste balcontact een schot van zijn voet liet vertrekken welke prachtig in de driehoek eindigde: 5-2. Het slotakkoord kwam op naam van topscorer Chefrino Eind die een hakballetje van Maikel van Kesteren koelbloedig wist af te ronden met zijn 14e competitietreffer: 6-2.

Groene Ster blijft op koers liggen voor het kampioenschap en heeft nu vier punten voorsprong op Halsteren en vijf punten voorsprong op Gemert, Baronie en Unitas. Komende zondag kan de klus geklaard worden. Bij winst in Alphen aan den Rijn is historie geschreven en de hoofdklasse-titel binnen. Wij hopen op de steun van veel supporters om als 12e man de jongens in Zuid-Holland langs de lijn aan te moedigen.

Groene Ster – Vlissingen 6-2 (1-1). 30. Jorrit Ritzen 1-0, 35. Renzo Roemeratoe 1-1, 58. Thom Vluggen 2-1, 69. Chefrino Eind 3-1, 78. Saïd Bouzambou (strafschop) 3-2, 82. Dylan Zwartjes 4-2, 86. Jelle Raets 5-2, 89. Chefrino Eind 6-2. Scheidsrechter: Badr Benlamkaddem (Amstelveen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Vlissingen (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *