Groene Ster 2 ruikt de titel na nipte thuiszege

Groene Ster 2 won afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen DVO 2 met nipte cijfers: 2-1. De jeugdige ploeg blijft daarmee fier aan kop in de reserve eerste klasse en kan komende zondag bij winst op bezoek bij Susteren 2 het kampioenschap behalen.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Sittard van 4 november 2018 (1-4 winst) had Groene Ster 2 het een stuk moeilijker tegen DVO 2. Ondanks de aanvallende intenties van Groene Ster werd er in de eerste helft niet gescoord. Groene Ster-goalie Marc van Wersch wist met een prima redding een achterstand te voorkomen, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft werd Groene Ster 2 wakker geschud na eenmaal op achterstand te zijn gekomen. Een vrije trap door de muur betekende 0-1, echter Groene Ster 2 toonde wederom veerkracht. Zo werd de aanvallende druk van de groen-witten omgezet in twee doelpunten. Eerst zorgde topscorer Zaid Akachar met zijn 17e competitiedoelpunt voor de gelijkmaker: 1-1. Even later werd een voorzet van Youri Vraets door een DVO-speler in eigen doel gegleden en was de voorsprong voor Groene Ster een feit: 2-1. In het restant kwam Groene Ster niet meer in de problemen.

Groene Ster 2 blijft op koers en speelt nog twee duels. Komende zondag op bezoek bij Susteren 2, een week later op eigen veld tegen EVV 2. De eerste opgave om het kampioenschap veilig te stellen is het laatste uitduel van de competitie komende zondag bij Susteren 2 (aanvang: 12.00 uur). Supporters zijn uiteraard van harte welkom om de jongens te steunen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *