Nieuwe finale voor Groene Ster thuis tegen Vlissingen

Koploper Groene Ster vervolgt de titelstrijd in de hoofdklasse B komende zondag met een thuisduel tegen VC Vlissingen, de nummer voorlaatst op de ranglijst. Een niet te onderschatten tegenstander voor de groen-witten om de felbegeerde koppositie te behouden in het voorlaatste thuisduel van het lopende seizoen. Met in de 28e speelronde tevens de topper tussen de achtervolgers Gemert en Halsteren op de agenda een zeer interessante zondag.

Net zoals in de top van de hoofdklasse B is er ook onderin volop spanning over de verdeling van de nacompetitieplaatsen voor klassebehoud. Na de degradatie van De Meern van verleden week zijn er nog vijf ploegen die dicht bij elkaar staan om de gevarenzone van de nacompetitie te ontlopen. Vlissingen, dat vorige week dure punten liet liggen door met 2-2 gelijk te spelen tegen De Meern, heeft de laatste weken de punten gesprokkeld en daarmee nog zicht op rechtstreekse handhaving. De ploeg van trainer Johan Schouten, die het seizoen afmaakt na het opstappen van oud-prof John Karelse, zal in Heerlerheide geen gewillig slachtoffer willen worden.

Groene Ster is ‘hot’. De ploeg van Maurice Verbunt gaat fier aan kop van de hoofdklasse B met nog drie duels voor de boeg en speelt op zondag 9 juni de bekerfinale. Iedere groen-witte aanhanger is in de ban van de beslissende maand en volgt de prestaties op de voet. Groene Ster straalt in de voorbije zegereeks vooral degelijkheid uit. Verdedigend staat het als een huis, terwijl aanvallend niet alleen kansen worden gecreëerd, maar vooral ook benut. De ploeg speelt bovenal gedisciplineerd waarbij de spelers als een team voor elkaar door het vuur gaan. Kwaliteiten die ook zondag ten toon gespreid moeten worden om de drie punten in Heerlerheide te houden. Iedere tegenstander wil graag winnen van de lijstaanvoerder en vooral wanneer men de punten zelf ook nog eens hard nodig heeft. Groene Ster treft met Vlissingen komende zondag een dergelijke opponent. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt zal zich dan ook niet blind staren op de stand van de ranglijst en zijn manschappen in navolging van de succesvolle winstreeks weer met volle strijd aan de aftrap laten verschijnen. De eerdere ontmoeting dit seizoen in Zeeland wist Groene Ster met een 1-2 zege naar zich toe te trekken middels doelpunten van Cem Unal en Mick Hellemons.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster, van jong tot oud, van harte uit om het vlaggenschip komende zondag als 12e man massaal te ondersteunen. Bij winst kan er weer een mooie stap gezet worden. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 12 mei 2019

Groene Ster – Vlissingen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim (Oirschot)

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 28 Leonidas Minor 13.00 uur
12-05-2019 De Meern Meerssen 14.00 uur
Periode 2 Gemert Halsteren 14.00 uur
Groene Ster Vlissingen 14.30 uur
Nuenen IFC 14.30 uur
Unitas Alphense Boys 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 12 mei 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Vlissingen 1 Naomi Degens pupil van de week. Naomi is 10 jaar en zit in groep 6 van basisschool De Ganzerik. Naomi speelt  in JO11-5 welk team getraind wordt door Ralph Degens en Mark Stikkelbroek. Haar favoriete club is PSV en haar favoriete speelster is Lieke Martens. Naomi voorspelt een 2-0 overwinning voor Groene Ster tegen Vlissingen.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *