Groene Ster 2 ongeslagen kampioen in reserve eerste klasse

Groene Ster 2 heeft voor het tweede jaar op rij het kampioenschap in de wacht gesleept. Afgelopen zondag werd op de slotdag van de competitie de titel veiliggesteld in de reserve eerste klasse A na een lange nek-aan-race met het Brabantse Boekel Sport 3. Groene Ster 2 kende in de kampioenswedstrijd tegen EVV 2, dat volgende week de bekerfinale voor reserve-elftallen speelt, weinig problemen. Met een 6-0 winst werden de Echtenaren aan de kant gezet, waardoor het tweede elftal ongeslagen de titel wist te grijpen met 16 overwinningen en 6 remises. Na een topprestatie promoveert Groene Ster 2 naar de reserve hoofdklasse.

Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek maakte iedere Groene Ster-aanhanger zich alweer op voor een nieuw feestje. Na de titel van het eerste elftal van verleden week was het dit keer de beurt aan het tweede team. Na de bloedeloze 0-0 in en tegen Susteren 2 was het zaak om in het slotduel van de competitie de kroon op het werk te zetten. Na een voortvarende start van Groene Ster 2 met een 2-0 ruststand (doelpunten Jordy Mayunga en Semm van Dijk) als gevolg was er geen vuiltje aan de lucht. In het tweede bedrijf werd het kampioensduel nog meer glans gegeven. Met de inmiddels ingevallen Remo Gielkens in de ploeg wist Groene Ster 2 de score op te vijzelen naar een 6-0 eindstand. Met achtereenvolgens doelpunten van Soufian Youness, Semm van Dijk, Tom Hermans en Sammy Sabri werd het halve dozijn doelpunten compleet gemaakt.

Na het eindsignaal en de aansluitende vreugde-uitbarstingen werd de topprestatie van het tweede elftal in mooie woorden uitgedrukt door voorzitter Jos Op ’t Eijnde. Tevens werd de fraaie kampioensschaal overhandigd aan aanvoerder Milan Bos. Dit alles onder aanwezigheid van vele toeschouwers en het voltallige eerste elftal dat de wedstrijd eveneens bijwoonde. Fantastisch was ook de erehaag die de spelers en staf van het eerste elftal formeerde toen de spelers en staf van de kampioenen het veld verlieten. Het beste bewijs voor de prima samenwerking tussen beide teams in het afgelopen seizoen.

Met ongetwijfeld veel ambitie zal de jeugdige brigade komend seizoen aan de slag gaan in de reserve hoofdklasse. Een nieuwe sportieve uitdaging met gerenommeerde tegenstanders als UDI’19 2, Gemert 2 en Blauw Geel’38 2. Of Groene Ster 2 straks de enige Limburgse vertegenwoordiger is in de reserve hoofdklasse zal moeten blijken aangezien Bekkerveld 2 het klassebehoud via de nacompetitie nog veilig dient te stellen.

Bekijk foto’s Groene Ster 2 – EVV 2 (bron: Tom de Cock)

Een reactie

op “Groene Ster 2 ongeslagen kampioen in reserve eerste klasse
Een reactie op “Groene Ster 2 ongeslagen kampioen in reserve eerste klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *