Kampioen Groene Ster sluit competitie in stijl af

Na een fantastische en onvergetelijke kampioensweek stond afgelopen zondag voor Groene Ster de laatste competitiewedstrijd tegen UDI’19/CSU op het programma. De groen-witten lieten er geen twijfels over bestaan wie de terechte kampioen is in de hoofdklasse B en boekten tegen de Udense tricolores de negende competitiezege op rij: 3-0. Een waanzinnige winstreeks welke een ongeëvenaard seizoenstotaal van 64 punten opleverde. Met de slotzege van het succesvolle seizoen 2018-2019 wist Groene Ster tevens van alle 63 zaterdag- en zondag hoofdklassers in Nederland de minste verliespunten op haar conto te zetten.

Nadat de kruitdampen van het in de ochtenduren behaalde kampioenschap van Groene Ster 2 waren opgetrokken, werden voorafgaand aan het duel een aantal huldigingen afgewerkt. Groene Ster-aanvoerder en boegbeeld Maikel van Kesteren werd gehuldigd vanwege het dit seizoen bereiken van de magische grens van 400 officiële wedstrijden voor onze hoofdmacht. Ook de onverzettelijke middenvelder Roy Janssen werd gefêteerd, de middenvelder speelde eind maart 2019 in en tegen Meerssen zijn 250e wedstrijd in het tenue van Groene Ster. Tot slot werd verdediger Dave Velraeds gehuldigd voor 100 duels in ons eerste elftal. Een bijzonder compliment aan Dave die tot tweemaal toe na een ernstige blessure ijzersterk terugkwam en met de titel de ultieme bekroning kreeg voor zijn wilskracht. Daarnaast kreeg de in de hoofdklasse afscheid nemende assistent-scheidsrechter John Ruinard van Groene Ster-voorzitter Jos Op ’t Eijnde een boeket bloemen als dank en waardering voor de vele malen dat hij bij wedstrijden van Groene Ster als assistent aanwezig was. Uiterst sympathiek was ook de geste van UDI’19/CSU om kampioen Groene Ster te feliciteren met het kampioenschap middels bloemen, Udense kruidenbitter en een fraaie clubwimpel. UDI’19 bedankt!

Naast alle felicitaties werd er uiteraard ook nog gevoetbald deze middag in een duel dat Groene Ster niet als plichtmatig afdeed. Na een week waar vooral feestvieren de boventoon voerde, lieten de kersverse kampioenen vanaf de aftrap zien ook deze laatste wedstrijd nog uiterst serieus te nemen. Nadat de openingsfase even voor UDI’19 was, nam Groene Ster het initiatief over en gaf dit niet meer uit handen. Tien minuten voor de pauze scoorde Cem Unal de openingstreffer. Een lange uittrap van Job van de Walle en de goede doorkopbal van Steff de Wit lanceerde Cem Unal op snelheid die vervolgens na goed doorzetten met een boogbal de 1-0 liet aantekenen. Na de pauze verdubbelde Chefrino Eind de voorsprong. Steff de Wit wist een Udense aanval te onderscheppen, Maikel van Kesteren vond na goed opendraaien de juiste looplijn van Chefrino Eind en de topscorer van Groene Ster wist als eindstation, na het uitkappen van een UDI-verdediger, de bal in de linkerhoek te deponeren: 3-0. De doeltreffende Groene Ster-aanval, met de 16e competitietreffer van Chefrino Eind (en daarmee een vierde plek in de topscorers eindstand), kreeg na een uur voetbal een passend vervolg. Na een aantal combinaties over meerdere schijven kon de bal niet weg gewerkt worden uit de Udense verdediging. Aanvoerder Maikel van Kesteren toonde zich alert om de 3-0 over de uitkomende UDI-goalie Nick van de Horst te schieten. Groene Ster-trainer Maurice Verbunt gebruikte in de tweede helft alle wisselopties en bracht met Jelle Raets, Mo Kourouma en Tom Hermans verse krachten in het veld.

Groene Ster sluit een topseizoen in stijl af met de negende driepunter op rij en de 20e seizoenszege. De onoverwinnelijke reeks van 9 duels gold als absolute opmaat voor het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse B met uiteindelijk vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Gemert. Groene Ster zal de komende twee weken nog volop in training blijven met het oog op het toetje van het seizoen in de vorm van de bekerfinale op zondag 9 juni in Geffen tegen eersteklasser SV TOP.

Groene Ster – UDI’19/CSU 3-0 (1-0). 37. Cem Unal 1-0, 47. Chefrino Eind 2-0, 60. Maikel van Kesteren 3-0. Scheidsrechter: Arthur Midden (Heteren).

Bekijk foto’s Groene Ster – UDI’19/CSU (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *