Groene Ster op jacht naar de dubbel in bekerfinale

Komende zondag wacht voor Groene Ster het seizoenstoetje als in Geffen (gemeente Oss) de bekerfinale wordt gespeeld tegen eersteklasser SV TOP (aanvang: 14.30 uur). Bij de jubilerende 90-jarige vereniging Nooit Gedacht zal het strijdtoneel plaatsvinden voor de finale van de districtsbeker Zuid II. Na het behaalde Kampioenschap van Heerlen in de voorbereiding, het bereiken van de laatste 32 in de TOTO KNVB beker en het glorieuze kampioenschap in de hoofdklasse B ligt voor de groen-witten het behalen van een nieuwe prijs in het verschiet.

Maurice Verbunt als speler met de districtsbeker in seizoen 2008-2009

SV TOP en Groene Ster waren in seizoen 2014-2015 en seizoen 2015-2016 nog tegenstanders van elkaar in de hoofdklasse B. In dat laatste seizoen degradeerden de Ossenaren naar de eerste klasse met slechts 7 punten uit 26 duels. Net als vorig seizoen wist de ploeg van hoofdtrainer Chris van den Dungen ook dit jaar de nacompetitie voor een eventuele terugkeer in de hoofdklasse te bereiken. TOP, dat in de titelrace kampioen Juliana’31 voor zich moest dulden, heeft drukke weken. De Ossenaren wonnen afgelopen zondag in de nacompetitie van Rohda Raalte en nemen het volgende week in de derde ronde op tegen hoofdklasser Leonidas. TOP bereikte de eindstrijd in de districtsbeker door in de knock-outfase achtereenvolgens af te rekenen met Erp, Volharding, Deurne, Schijndel, Nooit Gedacht en Minor (na strafschoppen). Met een finale in Geffen in de eigen gemeente Oss hoeft TOP weinig kilometers te maken.

Met twee volle bussen met aanhang reist Groene Ster zondagmorgen om 11.00 uur af naar sportpark De Biescamp voor de eindstrijd in de districtsbeker. Als kersverse hoofdklasse-kampioen kan Groene Ster zondag de kers op de taart zetten van een historisch seizoen. Na alle feestelijkheden rondom de titel in de hoofdklasse B zal de ploeg van Maurice Verbunt in Geffen de voeten moeten laten spreken in de jacht op de dubbel. Groene Ster wist de bekerfinale te bereiken door LHC, Haslou, Wilhelmina’08, Gemert (na strafschoppen), Caesar en Wittenhorst te elimineren. De bekerfinale van aanstaande zondag wordt de zesde finale in de laatste twaalf seizoenen. De laatste bekerwinst voor Groene Ster dateert uit seizoen 2008-2009 toen de sterdragers in Ospel het inmiddels met topvoetbal gestopte JVC Cuijk met 3-1 wisten te verslaan. Daarna lukte het in drie finales niet om de beker mee naar Heerlerheide te nemen. Aangezien Groene Ster als kersverse derdedivisionist volgend seizoen niet meer actief zal zijn in het districtsbekertoernooi zal Maurice Verbunt met zijn staf en spelers in de laatste wedstrijd van het seizoen nog een keer alles op alles willen zetten om de bekerfaam waar te maken.

Een korte terugblik op de eerdere duels van Groene Ster in de eindstrijd van de districtsbeker:
*2007-2008: finale Gemert – Groene Ster (in Nuth): 1-1 na verlenging. Gemert wint na strafschoppen. Doelpunt Frank Teerling;
*2008-2009: finale Groene Ster – JVC Cuijk (in Ospel): 3-1. Doelpunten Maikel van Kesteren (2 x) en Roel Schirra;
*2009-2010: finale Groene Ster – Deurne (in Eijsden): 3-5 na verlenging. Doelpunten Diego Jongen (2 x) en René Ritzen;
*2011-2012: finale Groene Ster – Gemert (in Tegelen): 1-3. Doelpunt Roy Janssen;
*2014-2015: finale JVC Cuijk – Groene Ster (in Someren): 7-2. Doelpunten Remo Gielkens en Roy Janssen.

Langs deze weg nodigen wij alle supporters en leden uit om Groene Ster in Geffen als 12e man langs de lijn te ondersteunen in dit fraaie sluitstuk van de voorbije succesvolle voetbaljaargang. Zorg dat je erbij bent!

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Biescamp
Pastoor van der Kampstraat 34
5386 AJ Geffen

Kliknieuws: TOP treft sterk Groene Ster in bekerfinale: ‘Het seizoen kan geweldig eindigen’

KNVB beker logo
KNVB beker district Zuid II – Finale

Zondag 9 juni 2019

Groene Ster – SV TOP

Locatie: Sportpark De Biescamp, Geffen

Scheidsrechter: René Meijers uit Beek

aanvang: 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *