Groene Ster in pot voor loting TOTO KNVB Beker

Groene Ster gaat komende zaterdag 6 juli in de pot voor de loting van de TOTO KNVB Beker. Deze loting (aanvang: 11.00 uur) wordt verricht in de Jaarbeurs Utrecht tijdens het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival. Groene Ster wist zich vanaf seizoen 2007-2008 inmiddels voor de 11e keer te plaatsen voor de landelijke beker.

In de Jaarbeurs wordt alleen geloot voor de eerste kwalificatieronde. In totaal worden 56 amateurclubs aan elkaar gekoppeld voor een knock-outwedstrijd die gespeeld wordt in het weekeinde van 17 en 18 augustus 2019. Groene Ster heeft zich geplaatst voor deze eerste kwalificatieronde, omdat alle derdedivisionisten automatisch instromen in de profbeker. Doordat bekerwinnaar Groene Ster ook de laatste vier van de districtsbeker wist te bereiken gaat de vrijgevallen plaats in de landelijke TOTO KNVB Beker naar de beste verliezend kwartfinalist Mierlo-Hout.

De winnaars van de eerste kwalificatieronde gaan naar de tweede kwalificatieronde waarvoor eind augustus geloot wordt en die midweeks in september wordt gespeeld. De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor het hoofdtoernooi, waarin de profclubs erbij komen.

De opzet van de TOTO KNVB Beker is veranderd ten opzichte van vorig seizoen.

*Clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Champions League of UEFA Europa League zijn vrijgesteld van deelname aan ronde 1 en zijn derhalve direct geplaatst voor ronde 2. Dit heeft een aantal wijzigingen tot gevolg:

*Er wordt gestart met twee kwalificatierondes. Alleen de 1e kwalificatieronde wordt gespeeld voorafgaand aan de start van de amateurcompetities, te weten in het weekend van 17/18 augustus. De 2e kwalificatieronde wordt gespeeld midweeks van 24-26 september;

*Aan de 1e kwalificatieronde nemen, mits alle clubs zich inschrijven, 56 amateurverenigingen deel;

*Daarna stromen in de 2e kwalificatieronde de 28 winnaars van de 1e kwalificatieronde en de 12 vrijgestelde amateurverenigingen uit de Tweede Divisie in;

*Vanaf de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker, die gespeeld wordt op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober, stromen de kampioen en de 3 (vervangend) periodekampioenen van de Tweede Divisie 2018/2019 en de 34 BVO’s in;

*De TOTO KNVB Beker kent 5 speelrondes voordat op zondag 19 april de finale wordt gespeeld in Stadion Feijenoord te Rotterdam.

Teams die zijn gekwalificeerd voor de eerste kwalificatieronde:

Derde divisie zat. Derde divisie zon. Hoofdklasse zat. Hoofdklasse zon. 1ste kl. zat. 1ste kl. zon. 2e kl. zat. 2e kl. zon.
Ajax (amateurs) ADO’20 Achilles Veen RKSV Minor Drachtster Boys Fortuna Wormerveer VEV’67 Mierlo Hout
Barendrecht Blauw Geel’38 ARC SDO Huizen Heeze Vroomshoopse Boys
DOVO DEM DUNO D Silvolde Kloetinge Rohda Raalte
DVS’33 Dongen Flevo Boys Sliedrecht SV TOP
Excelsior’31 EVV FC ‘s-Gravenzande Winsum Wittenhorst
GOES Gemert Jodan Boys Zuidvogels
Harkemase Boys Groene Ster FC Rijnvogels
Hoek Hercules
FC Lisse Hoogland
ODIN’59 HSC’21
ONS Sneek FC Lienden
Sparta Nijkerk OFC
SteDoCo OSS ’20
Ter Leede Quick
VVOG UNA
VVSB Westlandia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *