Groene Ster verslaat Minor in tweede oefenduel

Groene Ster heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortgezet met een 3-0 overwinning op hoofdklasser Minor. Precies een jaar geleden oefenden beide ploegen ook tegen elkaar en eindigde het duel in exact dezelfde eindstand. Ook de vriendschappelijke editie van dit seizoen bleek een nuttig oefenduel in de voorbereiding voor het echte werk. Groene Ster werkt toe naar de officiële start van het seizoen met de bekerwedstrijd in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker op zaterdag 17 augustus tegen eersteklasser VV Winsum (aanvang: 18.00 uur).

Na twee weken trainen en de verdienstelijke wedstrijd tegen Roda JC (1-2) begon hoofdtrainer Maurice Verbunt in het oefenduel tegen Minor in elke linie met een nieuwkomer in de basis. Doelman Lennart Quaden, verdediger Kjell Knops, middenvelder Cliff Pötgens en aanvaller Emircan Cepni stonden aan de aftrap op een zonovergoten sportpark Pronsebroek. De twee laatstgenoemde spelers zorgden na een half uur voor een 2-0 ruststand. Na een beginfase waarin Minor de aanval zocht, wist Groene Ster de score te openen. Goed voorbereidend werk van Danny Stassar stelde Cliff Pötgens in staat de 1-0 binnen te koppen en een aantal minuten later werd de fraaie actie en dito assist van Thom Vluggen via een rake kopbal van Emircan Cepni afgerond: 2-0. Daarvoor had Minor via Jeroen Gerets al de lat geteisterd. In de tweede helft werden de vele wissels toegepast zoals gebruikelijk in het prille begin van de voorbereiding. In de ultieme slotminuut werd de eindstand naar 3-0 getild. Na een afgeketst schot van invaller Zaid Akachar en de aansluitende boogbal van aanvoerder Maikel van Kesteren kon invaller Jordy Mayunga simpel tot scoren komen.

Het oefenduel van Groene Ster tegen Lindenheuvel/Heidebloem Comb. van dinsdag 6 augustus is komen te vervallen. Aanstaande vrijdag en zaterdag werkt Groene Ster een trainingsweekend af met een aantal trainingen, een teambuildingsavond en als sluitstuk het oefenduel tegen het Duitse FV Vaalserquartier op zaterdagmiddag (aanvang: 15.00 uur).

Groene Ster – Minor 3-0 (2-0). 20. Cliff Pötgens 1-0, 27. Emircan Cepni 2-0, 90. Jordy Mayunga 3-0. Scheidsrechter: Luc Tissingh (Heerlen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Minor (bron: Lucho Carreno)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *