Groene Ster sluit trainingsweekend af met doelpuntrijke oefenzege

Als afsluiter van een intensief trainingsweekend heeft Groene Ster het vriendschappelijke duel tegen zaterdageersteklasser AFC uit Amsterdam in een 4-3 zege omgezet. De Amsterdammers, die een weekend in Maastricht verbleven, werden snel bereid gevonden om een oefenduel te spelen op sportpark Pronsebroek nadat Groene Ster wegens afmelding van het Duitse Vaalserquartier op zoek moest naar een nieuwe sparringpartner. Groene Ster dankt AFC voor de gepaste oplossing en het leuke oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Groene Ster trapte het trainingsweekend af op vrijdagavond met een aantal fysieke testen, verzorgd door Wijkel Groep. Als fysiopartner van Groene Ster ondersteunt Wijkel Groep, in samenwerking met de staf, de spelers in hun prestatievermogen en het zorgdragen voor de fitheid. Na een ochtendtraining op zaterdagmorgen vielen ’s middags in het vermakelijke duel tussen Groene Ster en AFC maar liefst zeven treffers te noteren. Het was AFC, de kleine broer van de kampioen uit de Tweede Divisie, dat fel van leer trok en binnen een half uur al drie keer het net wist te vinden. Een benutte strafschop en twee tegentreffers middels rake schoten vanuit het strafschopgebied zorgde voor een snelle 0-3 achterstand. Vlak voor rust zorgde Thom Vluggen vanaf de stip (na een handsbal van AFC) voor een 1-3 ruststand. In de tweede helft draaide Groene Ster het volledig om en binnen een kwartier werd de achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong. Chefrino Eind kopte uit een pass van Jorrit Ritzen de bal voorbij de uitkomende AFC-goalie (2-3) en even later was het wederom raak nadat opnieuw Chefrino Eind goed storend werk van Cem Unal in de AFC-achterhoede wist af te straffen (3-3). Uiteindelijk kwam Groene Ster na een uur voetbal op voorsprong nadat Cem Unal na een verre ingooi van Danny Stassar werd vrijgespeeld, onderuit werd getrokken en vervolgens zelf de derde strafschop van de middag wist te verzilveren: 4-3.

Al met al een nuttig oefenduel en goede trainingsmomenten voor de selectie van Maurice Verbunt en zijn assistenten Diego Jongen en Armand Mingelers in de aanloop naar de officiële start van het seizoen met het bekertreffen tegen VV Winsum op zaterdag 17 augustus (18.00 uur). Voor het zover is, speelt Groene Ster komende dinsdagavond eerst het pouleduel in het jaarlijkse Kampioenschap van Heerlen op bezoek bij buurman EHC/Heuts (aanvang: 19.30 uur).

Groene Ster – AFC 4-3 (1-3). 4. Floris Dokkum (strafschop) 0-1, 5. Rob Rietveld 0-2, 26. Michael Mol 0-3, 43. Thom Vluggen (strafschop) 1-3, 47. Chefrino Eind 2-3, 55. Chefrino Eind 3-3, 60. Cem Unal (strafschop) 4-3. Scheidsrechter: Gijs Stevens (Budel).

Bekijk foto’s Groene Ster – AFC (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *