Groene Ster overtuigend van start in Kampioenschap van Heerlen

Groene Ster is de jaarlijkse oefenreeks in het kader van het Kampioenschap van Heerlen voortvarend van start gegaan. Op bezoek bij hoofdklasser EHC/Heuts werd afgelopen dinsdagavond een overtuigende 0-3 zege geboekt.

In de eerste helft vielen op het kunstgras van sportpark De Dem nog geen treffers te noteren. Groene Ster zocht voor rust veelvuldig de aanval en was via Chefrino Eind en Dylan Zwartjes een aantal malen dicht bij de openingstreffer. Net als in oefenduel tegen AFC van afgelopen zaterdag wist Groene Ster ook tegen EHC/Heuts vlak na rust binnen een kort tijdsbestek toe te slaan. Na een hoekschop van invaller Thom Vluggen kopte Cem Unal de 0-1 tegen de touwen. Even later was het wederom raak. Na een aantal snelle combinaties bleek het bekeken schot van Steff de Wit een doeltreffend eindstation in de rechterhoek: 0-2. De aanvallende dreiging van Groene Ster hield aan en werd dan ook in de score uitgedrukt door Chefrino Eind, die vrijgespeeld aan de linkerkant hard en vakkundig wist af te ronden (0-3). In het restant van de Heerlense derby paste hoofdtrainer Maurice Verbunt diverse wissels toe en wist Groene Ster met de diverse jeugdige invallers ook tot een aantal goede mogelijkheden te komen. Verandering in de score kwam er echter niet meer.

Een goede generale voor Groene Ster in de aanloop naar het eerste officiรซle duel van seizoen 2019-2020 met het landelijke bekertreffen tegen zaterdageersteklasser VV Winsum op zaterdag 17 augustus (aanvang: 18.00 uur). Het tweede pouleduel van het Kampioenschap van Heerlen wordt zondag 18 augustus gespeeld. Groene Ster ontvangt dan op sportpark Pronsebroek tweedeklasser Sporting Heerlen (aanvang: 12.00 uur).

EHC/Heuts – Groene Ster 0-3 (0-0). 46. Cem Unal 0-1, 49. Steff de Wit 0-2, 57. Chefrino Eind 0-3. Scheidsrechter: Marco Bos (Gulpen).

Uitslagen Poule A:

13 aug EHC/Heuts 1 Groene Ster 1 0-3
13 aug Bekkerveld 1 Sporting Heerlen 1 3-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *