Trefzeker Groene Ster bekert verder na klinkende zege

Groene Ster heeft de tweede kwalificatieronde bereikt van de TOTO KNVB Beker. Afgelopen zaterdagavond kende de equipe van Maurice Verbunt weinig problemen met het Groningse VV Winsum: 5-0. De volgende kwalificatieronde met als inzet een plek in het hoofdtoernooi wordt midweeks gespeeld tussen 24 en 26 september 2019. De datum van de loting zal door de KNVB nog nader bekend worden gemaakt.

In de eerste officiรซle wedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 moest derdedivisionist Groene Ster het opnemen tegen VV Winsum. De zaterdageersteklasser debuteerde in Heerlerheide in de landelijke beker na vorig seizoen de laatste vier te hebben bereikt van de districtsbeker Noord. De Groningers, die een compleet weekend in Gulpen verbleven, speelden op sportpark Pronsebroek met veel enthousiasme, maar konden niet voorkomen dat Groene Ster er met een klinkende 5-0 overwinning vandoor ging. Zoals verwacht zochten de groen-witten in de eerste helft naar de openingen in de Groningse defensie. Een schot van Chefrino Eind werd gekeerd door Winsum-goalie Germen Bouwman. In de rebound smoorde vervolgens het schot van Danny Stassar in kansrijke positie. De ban werd in de 24e minuut gebroken toen Dylan Zwartjes na een kort genomen vrije trap de bal onhoudbaar in het dak van het doel pegelde: 1-0. Na die voorsprong mocht ook Winsum aan de eerste mogelijkheid ruiken. Na een voorzet vanaf de flank miste Groene Ster-doelman Lennart Quaden de bal, waarna de schotpoging van Wouter Bloem alsnog door Lennart Quaden uit de linkerhoek werd getikt. Vlak voor rust bouwde Groene Ster de voorsprong uit. Na een combinatie tussen Danny Stassar, Maikel van Kesteren en Chefrino Eind kon laatstgenoemde via een klutsbal en tussenkomst van de Winsum-doelman in tweede instantie raak knallen (2-0).

Ondanks dat Groene Ster in de tweede helft het spel bleef bepalen en op zoek ging naar de allesbeslissende 3-0, kregen de bezoekers rond de 70e minuut een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. In het wegwerken van de bal raakte Kjell Knops Winsum-frontman Rick Schaaphok in het gezicht. Arbiter Thijs Voncken wees gedecideerd naar de stip, maar het buitenkansje was niet besteed aan Marcel Pannekoek. De Winsum-aanvoerder, die ooit twee officiรซle wedstrijden uitkwam voor FC Groningen, zag zijn inzet worden gekeerd door Groene Ster-goalie Lennart Quaden. Een kwartier voor het eindsignaal gooide Groene Ster het eenzijdige treffen definitief in het slot nadat aanvoerder Maikel van Kesteren een afgemeten voorzet van Danny Stassar met een rake kopbal op waarde wist te schatten (3-0). In het restant schroefde Groene Ster de score verder op en was het slotakkoord tweemaal voor flankaanvaller Thom Vluggen. De 4-0 werd ingeleid door een diepe bal van Jorrit Ritzen waar het sterke doorzetten van Chefrino Eind resulteerde met een intikker van Thom Vluggen. In de slotminuut werd de eindstand op 5-0 bepaald toen wederom Thom Vluggen, als sluitstuk van een combinatie met invaller Cliff Pรถtgens, middels een handige voetbeweging de laatste treffer van de avond wist te produceren.

Groene Ster doet wat het moet doen, plaatst zich voor de tweede kwalificatieronde en kan zich gaan opmaken voor het debuut in de Derde Divisie. Komende zondag wacht de seizoensouverture als OFC uit Oostzaan op bezoek komt in Heerlerheide.

Groene Ster – VV Winsum 5-0 (2-0). 24. Dylan Zwartjes 1-0, 43. Chefrino Eind 2-0, 75. Maikel van Kesteren 3-0, 77. Thom Vluggen 4-0, 89. Thom Vluggen 5-0. Scheidsrechter: Thijs Voncken (Hulsberg).

Bekijk foto’s Groene Ster – Winsum (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *