Groene Ster 2 volop in voorbereiding

Groene Ster 2 bereidt zich voor op een nieuw seizoen in de reserve hoofdklasse, welke zal starten op zondag 22 september met een thuisduel tegen ZSV 2 uit Zeilberg. De jeudige talenten speelden in de voorbije vijf dagen een drietal oefenwedstrijden.

Brunssum 1 – Groene Ster 2 (4-5)
Vrijdagavond 16 augustus speelde Groene Ster 2 op bezoek bij vierdeklasser Brunssum de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. In een doelpuntrijk duel wist Groene Ster 2 met een eindscore van 4-5 aan het langste eind te trekken tegen de nieuwe club van hoofdtrainer Remo Gielkens. Doelpunten aan de zijde van Groene Ster kwamen op naam van Semm van DIjk (2), Philip Schneider (2) en Milan Bos.

Groene Ster 1/2 – Sporting Heerlen 2 (2-2)
In het kader van het Kampioenschap van Heerlen stond afgelopen zondag 18 augustus het tweede pouleduel tussen Groene Ster en tweedeklasser Sporting Heerlen op het programma.  Omdat Groene Ster 1 op zaterdagavond aantrad in de strijd voor de TOTO KNVB Beker tegen het Groningse Winsum (5-0 zege voor de sterdragers) speelde Groene Ster tegen Sporting Heerlen met een combinatieteam bestaande uit tweede elftalspelers aangevuld met de jeugdige selectiespelers Mo Kourouma, Cliff Pötgens, Zaid Akachar en Sarda Golzarian.

Ondanks de hevige regen ontspon zich vanaf de aftrap een energiek duel, waarin Sporting Heerlen al snel op een 0-1 voorsprong kwam via Jelle Kösters. Groene Ster moest zich in deze fase beperken tot verdedigen, al waren de enkele aanvallen van Groene Ster niet ongevaarlijk. Toch leek Sporting Heerlen de voorsprong te kunnen vergroten, echter een strafschop van Stefan Frank werd door doelman Marc van Wersch knap gestopt. Op slag van rust kreeg het hard werkende Groene Ster loon naar werken. Aanvoerder Milan Bos scoorde wellicht afgelopen weekend de twee fraaiste doelpunten uit zijn carrière. Nadat hij vrijdagavond tegen vierdeklasser Brunssum (4-5 winst) al uiterst mooi het net wist te vinden van grote afstand, liet hij tegen Sporting Heerlen met een wegdraaiende bal in de bovenhoek de gelijkmaker aantekenen (1-1) vlak voor rust. Na de pauze bleef Groene Ster overeind met weliswaar het meeste balbezit voor de bezoekers. De groen-witten namen zelfs de voorsprong nadat de op de linkervleugel steeds beter in het spel komende nieuwkomer Sadra Golzarian uiterst beheerst doel trof: 2-1. Pas ver in blessuretijd kwam tweedeklasser Sporting Heerlen op gelijke hoogte via Daniël de Groot (2-2).

FC Gulpen 1 – Groene Ster 2 (2-2)
Afgelopen dinsdagavond toonde Groene Ster 2 in het vriendschappelijke treffen tegen vierdeklasser FC Gulpen de nodige veerkracht na een slechte start met een 2-0 achterstand. Nog voor het rustsignaal werd de score weer in evenwicht gebracht door doelpunten van Vincent Smeets en Faycal Ldrissi. In de tweede helft vielen er geen treffers meer te noteren.

Bekijk foto’s Groene Ster – Sporting Heerlen (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *