Groene Ster op karakter naar derde seizoenszege

Groene Ster heeft op karakter de derde achtereenvolgende zege in de Derde Divisie behaald door op het eigen sportpark Pronsebroek het Haagse Quick met het kleinst mogelijke verschil te verslaan: 1-0. In een wedstrijd met twee gezichten qua helften wist een hardwerkend Groene Ster de 1-0 voorsprong via een doelpunt van Cem Unal in een spannende tweede helft naar het eindsignaal te tillen.

Groene Ster en Quick troffen elkaar in seizoen 2016-2017 voor het laatst in de hoofdklasse B. Met een 2-1 thuiszege en een 0-1 winstpartij in Den Haag leverde de ontmoetingen met de ‘Haantjes’ tweemaal de volle buit op voor Groene Ster. Nu vond op sportpark Pronsebroek de hernieuwde clash plaats in de Derde Divisie Zondag op de derde speeldag van de competitie. Quick reisde met twee nederlagen op zak af naar Heerlerheide, Groene Ster wilde de sterke seizoensstart met twee driepunters een extra zet geven. In de eerste helft kwam met name die laatste dadendrang meer tot uiting op het veld. Een goed begin van Groene Ster resulteerde in schotpogingen van Thom Vluggen (gekeerd door Quick-doelman Jari Puister) en een poging van Chefrino Eind (naast de rechterpaal). Na een half uur wist de equipe van Maurice Verbunt de ban te breken. Een perfecte lange bal van Dylan Zwartjes op de lopende Chefrino Eind werd twijfelend ingeschat door Quick-goalie Jari Puister, die zowel Chefrino Eind ten val bracht als Quick-verdediger Kai van Hese. Cem Unal toonde zich attent door de afvallende bal op te pikken en de 1-0 binnen te schuiven. Daarna bleef Groene Ster de aanval zoeken, maar een tweede treffer zat er niet meer in voor rust. Een kansrijke poging van Chefrino Eind, na goed voorwerk van Thom Vluggen, belandde in het zijnet.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Quick-trainer Paul van der Zwaan, die aan zijn vijfde seizoen bezig is in de Hofstad, wisselde de aanvallende middenvelder Marc Boshoff (vorig seizoen nog topscorer van de Derde Divisie met 24 treffers) voor de pure linksbuiten Ronaldo Lima Duarte Lopes. De tactische omzetting aan Haagse kant zorgde ervoor dat Groene Ster achteruit werd gedrukt en Quick met veel positiewisselingen en het zoeken van de buitenkanten op jacht ging naar de gelijkmaker. Groene Ster moest daarbij de teamspirit, onverzettelijkheid en het compacte defensieblok aanspreken om geen tegentreffer te dulden. Die viel na 45 spannende minuten ook niet, alhoewel de ‘Haantjes’ via een inzet van Virgil Tjin-Asjoe dicht bij de gelijkmaker waren. De inzet van de Haagse back werd echter door Dave Velraeds voor de doellijn weg gehaald. In de tegenstoot had Groene Ster het tot drie keer toe via Chefrino Eind definitief kunnen beslissen. Een kansrijke kopbal en dito schot gingen naast het doel en schuin vrijgekomen mikte Chefrino Eind op de Haagse goalie.

Wederom drie punten zorgen voor een nimmer verwachte droomstart voor Groene Ster in de Derde Divisie. Met de ongeslagen status wacht komende zondag de trip naar FC Lienden. De degradant uit de Tweede Divisie krijgt met Groene Ster de derde promovendus op bezoek nadat eerder DEM (0-0) en Gemert (1-3) resultaat wisten te halen in de provincie Gelderland.

Groene Ster – Quick 1-0 (1-0). 29. Cem Unal 1-0. Scheidsrechter: Martijn Vos (Warnsveld).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *