Groene Ster maakt zich op voor enige Limburgse derby in Derde Divisie

Groene Ster maakt zich op voor twee mooie affiches op sportpark Pronsebroek binnen vijf dagen tijd. Komende zaterdagavond is het derbytime in de Derde Divisie Zondag! De twee hoogst spelende Limburgse amateurclubs Groene Ster en EVV uit Echt treffen elkaar in de enige Limburgse derby (aanvang: 19.30 uur). Woensdag 25 september komt de Zeeuwse eersteklasser Kloetinge naar Heerlerheide voor de TOTO KNVB Beker met als inzet een plek in het hoofdtoernooi (aanvang: 20.00 uur).

Groene Ster bleef afgelopen zondag ook bij FC Lienden middels een doelpuntloze remise ongeslagen en prijkt met tien punten uit vier duels in de top van de ranglijst. In de eerste helft verzuimde Groene Ster om toe te slaan in Lienden, in de tweede helft had het ook anders kunnen aflopen voor de manschappen van Maurice Verbunt. De groen-witten zullen de droomstart in de Derde Divisie in de enige Limburgse derby een passend vervolg willen geven. EVV pakte afgelopen zondag de eerste zege tegen hekkensluiter Quick (2-1) en heeft vijf punten vergaard in de nog prille competitie. Voor het laatst troffen Groene Ster en EVV zich elkaar in de hoofdklasse B op 15 april 2007. In dat seizoen degradeerde Groene Ster uit de hoofdklasse, maar na vier seizoenen eerste klasse en 8 seizoenen hoofdklasse kan er in het nieuwe seizoen 2019-2020 weer gewedijverd worden met de Echtenaren. Bijna 12,5 jaar verder wordt er komende zaterdag gestreden voor de Limburgse eer en is de derby weer in ere hersteld, maar dan op het niveau van de Derde Divisie. Groene Ster zal willen laten zien waartoe het in staat is gebleken na een succesvol seizoen en de mooie start in de Derde Divisie. EVV, dat inmiddels zes seizoenen Topklasse en drie seizoenen Derde Divisie wist te doorstaan, zal zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Volop ingrediënten voor de supporters om een heerlijke avondwedstrijd op sportpark Pronsebroek tegemoet te gaan.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om aanstaande zaterdag de gang te maken naar sportpark Pronsebroek om Groene Ster als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Arbiter Jörn te Kloeze uit Middenmeer zal om 19.30 uur fluiten voor de aftrap. Zorg dat je erbij bent!


Zaterdag 21 september 2019

Groene Ster – EVV

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Jörn te Kloeze uit Middenmeer

aanvang: 19.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 Groene Ster EVV 19.30 uur zaterdag 21-09-19
22-09-2019 ADO’20 Gemert 14.00 uur
Periode 1 Blauw Geel’38 Dongen 14.30 uur
HSC’21 Jong ADO Den Haag 14.30 uur
OFC DEM 14.30 uur
Hercules Hoogland 14.00 uur
UNA OSS’20 19.30 uur zaterdag 21-09-19
Westlandia FC Lienden 18.00 uur zaterdag 21-09-19

 


PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 21 september 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – EVV 1 Ryan Deckers pupil van de week. Ryan is 12 jaar en zit op de school VSO De Pijler. Ryan speelt in JO13-3 welk team getraind wordt door Patrick Kerkhof en Rick Smeets. Zijn favoriete club is PSV en zijn favoriete speler is Donyell Malen. Ryan voorspelt een 5-3 overwinning voor Groene Ster tegen EVV.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *