Geen winnaar in Limburgse derby Groene Ster – EVV

De enige Limburgse derby in de Derde Divisie tussen Groene Ster en EVV uit Echt kende afgelopen zaterdagavond geen winnaar. Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek eindigden beide ploegen op een 1-1 gelijkspel. Gezien de veldverhoudingen achteraf een terechte uitslag. Op de ranglijst verandert er weinig en blijft Groene Ster de gedeelde koppositie aanvoeren nadat de medekoplopers OSS’20 en Blauw Geel’38 de vijfde speeldag eveneens met een remise afsloten.

In de voorbije speelronde regende het gelijke spelen in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. Van de 8 wedstrijden kwam er in 6 duels geen winnaar uit de bus. Ook Groene Ster en EVV deden wat betreft deze statistiek een duit in het zakje. Met veel toeschouwers langs de lijn ontspon zich een interessante derbyavond, die eerde boeiend was dan hoogstaand. In de eerste helft kregen Groene Ster en EVV allebei een enorme kans om de score te openen. Aan de kant van de Echtenaren wist aanvaller Sherry Kindo Kamara met een individuele actie ver te komen, waar diens actie in de doelmond door Dylan Zwartjes werd gestopt. Groene Ster kreeg zo’n 10 minuten voor rust een enorme kans om de ban te breken. Na goed doorzetten van Chefrino Eind op het centrale verdedigingsduo van EVV leek Cem Unal op weg naar een zeker lijkend doelpunt. De aanvaller kwam echter niet helemaal goed uit met zijn passen en zag het leer naast de linkerpaal dwarrelen. Groene Ster kon door het snel druk zetten van EVV niet in het favoriete spel komen en kreeg maar mondjesmaat kansen. Chefrino Eind kreeg een dieptepass van Dylan Zwartjes in kansrijke positie niet onder controle en een vrije trap van Dylan Zwartjes werd los gelaten door de 39-jarige EVV-goalie Michel Vercruysse en tot hoekschop verwerkt. Met een brilstand werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft kwam Groene Ster na tien minuten voetbal op een 0-1 achterstand. Nadat EVV-invaller Shaquille Simmons het al twee keer probeerde van afstand, werd bij de derde poging een hoekschop bij de eerste paal binnen gekopt door verdediger Renst van Hien. Groene Ster werd daarmee voor het eerst dit seizoen geconfronteerd met een achterstand en mocht van geluk spreken dat de opgelopen schade niet werd vergroot. Groene Ster-doelman Lennart Quaden voorkwam verder onheil door de inzet van dichtbij van EVV-spits Rick Polman uit het doel te ranselen. De groen-witten probeerden hierna de bakens te verzetten, maar kregen in de jacht op de gelijkmaker een tegenslag te verwerken. Een charge van EVV-verdediger Reno Kochanowski op Cem Unal bij een kansrijke aanval van de thuisploeg resulteerde in het uitvallen van de Groene Ster-aanvaller, waarbij gevreesd wordt voor schade aan de enkel(banden). Na het oponthoud en met inmiddels de ingevallen Steff de Wit en Mo Kourouma in de ploeg bij Groene Ster viel toch de gelijkmaker. Een verre ingooi van Dylan Zwartjes werd doorgekopt door Jorrit Ritzen en via de borst van Chefrino Eind door captain Maikel van Kesteren met een fraaie volley in de de rechterbovenhoek afgerond: 1-1. In die fase had Groene Ster meer controle over EVV en waren er nog een aantal mogelijkheden op de winnende treffer. Een vrije trap van Dylan Zwartjes werd uit de rechterhoek getikt door Vercruysse en een schot van Thom Vluggen vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde rakelings over de lat. De Limburgse derby verdiende echter geen winnaar en stond onder prima leiding van arbiter Jörn te Kloeze uit Middenmeer die in de slotfase de nieuwe spelregel hanteerde en EVV-coach René Eijer een gele kaart voorhield naar commentaar aan het adres van de leidsman.

Groene Ster speelde een van de minste wedstrijden van het nieuwe seizoen en toonde zich tevreden na afloop. Komende woensdagavond branden alweer de lampen op sportpark Pronsebroek als de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld en Groene Ster het opneemt tegen de Zeeuwse eersteklasser Kloetinge (aanvang: 20.00 uur). Een duel met veel belangen, want de winnaar gaat naar het hoofdtoernooi en zal eredivisionist VVV-Venlo treffen. Zondag wacht vervolgens een nieuwe speelronde in de Derde Divisie als een uitduel bij promovendus DEM in Beverwijk op de agenda staat.

Groene Ster – EVV 1-1 (0-0). 55. Renst van Hien 0-1, 74. Maikel van Kesteren 1-1. Scheidsrechter: Jörn te Kloeze (Middenmeer).

Bekijk foto’s Groene Ster – EVV (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *